Veste proastă pentru milioane de români. AJUTOARELE SOCIALE ar putea fi tăiate. Anunţul ministrului Muncii

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 14:38 // Actualizat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 14:55 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că 53 la sută dintre românii care beneficiază de ajutor social sunt înscrişi în sistem de peste cinci ani, aceasta susţinând că statul ar trebui să îi încurajeze să îşi dezvolte competenţe şi să îşi găsească un loc de muncă.

Violeta Alexandru a criticat dur ANOFM şi agenţiile judeţene aflate în subordinea acesteia, despre care spune că nu îşi asumă rolul de a-i sprijini pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În acest context, Alexandru a anunţat schimbări la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Citeşte şi: Liftiera concediată de Violeta Alexandru s-a întors la muncă. Serviciile femeii sunt necesare

„Sunt categorii întregi de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă. Sunt, din păcate şi foarte mulţi în evidenţele noastre, de exemplu, 53% din beneficiarii de ajutor social – şi aici mă refer la o gândire mai largă, care excede rolul AJOFM, ANOFM, dar care are legătură şi cu politica statului român de a încuraja munca - 53% din beneficiarii de ajutor social sunt în sistem, sunt beneficiarii acestui tip de sprijin de peste cinci ani. În mod normal pentru ei statul ar trebui să găsească metode adaptate ca să-i încurajeze să îşi găsească uşor-uşor oportunităţile pe baza unei pregătiri suplimentare, pe baza unui sprijin ca să poată să dobândească competenţe, să-şi găsească acel loc în care să se poată exprima cel mai bine profesional”, a declarat, potrivit News.ro, ministrul Muncii. 

Citeşte şi: Veşti proaste pentru bugetari, ministrul Muncii anunţă concedierile pe Facebook

"Atâta vreme cât ANOFM, instituţia cheie, instituţia pilon care trebuie să gândească politici pentru încurajarea intrării în piaţa forţei de muncă, respectiv măsuri prietenoase, active, cu o bună înţelegere a mediului privat, este o instituţie pasivă, care se ocupă cu plătit subvenţii şi în general cu înregistrarea evidenţelor atât a cererii cât şi a ofertei, mari schimbări nu se vor produce, aşa încât sunt în mijlocul junei mici revoluţii la ANOFM, prin care am încredere că voi trece cu bine li care va duce la o instituţie suplă, care să înţeleagă că lumea s-a schimbat, piaţa muncii s-a schimbat, angajatorii au nevoie de o cu totul altă relaţie şi oamenii care-şi caută un loc de muncă ar trebui să se uite la această instituţie cu încrederea că ea chiar le găseşte un loc de muncă, în acest moment oamenii nu au încredere. Să fim serioşi! Se înregistrează în evidenţele AJOFM cei care nu au altă posibilitate şi dânşii îşi caută, nu vreau să afirm că nu, dar nu reprezintă neapărat persoane care să fie în acest moment cu o calificare superioară şi care îşi găsesc prin metode moderne de căutare un loc de muncă. (...) AJOFM-urile nu-şi exercită rolul de consiliere activă în vederea sprijinirii persoanei să intre pe piaţa muncii. (...) Această funcţie nu este exercitată şi mi-aş dori să o văd mai activă, să nu se mai rezume la ţinerea unei evidenţe, ci să facă un pas mai departe” a mai spus ministrul Muncii.

Citeşte şi: Violeta Alexandru, umilită de Liviu Pleşoianu: "Dă-te-n alte lifturi!"

Alexandru a criticat, de asemenea, autorităţile susţinând că acestea „nu reuşesc să se conecteze” cu angajatorii, că sunt politicieni care „se fotografiază pe la tot felul de târguri de oferte de joburi” şi semnează parteneriate cu oamenii de afaceri, fac astfel de lucruri „ca să bifeze lucruri” fără a cunoaşte cu adevărat. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor social declaraţie forță de muncă Ministrul Muncii Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H