12-14-16. Ce semnificaţie are data de 14 decembrie 2016. În această zi s-a născut Nostradamus

14 decembrie 2016 (12/14/16) pare să fie o zi importantă, dacă ne uităm la evenimentele petrecute în istorie în această zi.

14 dec. 2016, 03:59
12-14-16. Ce semnificaţie are data de 14 decembrie 2016. În această zi s-a născut Nostradamus

În 1503, s-a născut Nostradamus (Michel de Nostre-Dame), astrolog, matematician şi medic francez. Celebritatea sa se datorează lucrării „Les Propheties”, a cărei primă ediţie a apărut în 1555.

Astăzi, toată lumea a auzit şi vorbeşte despre Profeţiile lui Nostradamus. Se spune că profetul a prevestit în catrenele sale inclusiv alegerea lui Donald Trump, care va fi ultimul preşedinte al Statelor Unite.

Nostradamus a prezis şi că Barack Obama va fi ultimul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, cum de altfel a prezis că acesta va ieşi victorios la alegerile din 2013.

Se mai spune că, predicţiile lui Nostradamus sugerau că Donald Trump va câştiga alegerile şi se pare că aşa s-a şi întâmplat: „Marele neruşinat şi lăudărosul îndrăzneţ. El va fi ales guvernator al armatei: Măreţia afirmaţiilor lui. Podul rupt, oraşul scufundat în teamă”, scria Nostradamus în Century III, Quatrain 81.

Nostradamus mai spunea că „Trompeta falsă va disimula nebunia şi va provoca Bizanţul să îşi schimbe legile. Egiptul va merge mai departe cu un om care vrea edictul retras, schimbarea banilor şi a standardelor”.

Tot pe 14 decembrie au avut loc şi alte evenimente care au marcat istoria, potrivit Mediafax

1799 – A murit George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite ale Americii (n. 1732)

1911 – Exploratorul norvegian Roald Amundsen a devenit primul om care a ajuns la Polul Sud.

1924 – S–a născut regizorul şi actorul indian Raj Kapoor, cel ce a obţinut o popularitate mondială prin rolul din filmul „Vagabondul” (1951)

1937  – A încetat din viaţă Dumitru Brumărescu, inventator român. În 1910, la Salonul Aviaţiei de la Paris, erau expuse 12 aparate de zbor, dintre care două româneşti: avionul „Coandă” 1910, primul avion cu reacţie din lume şi „Columna ” lui Dumitru Brumărescu, un hidroavion – elicopter de concepţie originală

1955 – România a fost primită în rândul statelor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite

2000 – A fost închisă definitiv centrala nucleară de la Cernobâl; aici, la 26 aprilie 1986, a avut loc cel mai mare accident nuclear din istorie – la unul dintre reactoarele centralei a avut loc o gravă avarie, în urma căreia s-au produs puternice radiaţii, cu implicaţii ecologice resimţite şi astăzi (specialişti apreciază că intensitatea radiaţiilor a fost echivalentă cu 500 de bombe de la Hiroshima)

2004  – Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, împreună cu fostul ministrul al Integrării Europene, Alexandru Fărcaş, şi negociatorul-şef cu UE, Vasile Puşcaş, au participat, la Bruxelles, la ultima Conferinţă de Aderare, în care au fost declarate închise, din punct de vedere politic, negocierile de aderare.