Adrian Corduneanu, condamnat definitiv. Ani grei de închisoare pentru unul dintre cei mai periculoşi interlopi

Ani grei de închisoare pentru unul dintre cei mai temuţi interlopi din România! Adrian Corduneanu şi-a aflat sentinţa definitivă în dosarul de şantaj. Deşi prima instanţă stabilise o condamnare de 3 ani şi 6 luni, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au decis că pedeapsa era prea mică. Interlopul a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare.

RomaniaTV.net
27 sept. 2017, 06:14

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pus punct procesului în care interlopul Adrian Corduneanu a fost judecat pentru şantaj. Cel supranumit „Belea­ua“ a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, cu un an şi două luni mai mult decât stabiliseră, în cazul său, judecătorii primei instanţei.

O pedeapsă majorată, ce a ajuns de la 2 ani şi 9 luni la 3 ani şi 8 luni a primit şi Ionel Bogdănici, amicul lui Cordu­neanu.

Cei doi nu au voie să se mai întâlnească timp de cinci ani, au mai stabilit judecătorii ieşeni. De asemenea, Corduneanu nu are voie să se vadă cinci ani nici cu victima din dosarul de şantaj sau cu familia acestuia.

Un martor a fost amendat pentru că a refuzat să dea informaţii despre clanul Corduneanu

Corduneanu şi Bogdănici ar fi şantajat un agent de vânzări de la o firmă ce vinde betoane. Informaţii despre faptele comise de Corduneanu ar fi fost oferite anchetatorilor de un martor cu identitate protejată, trecut la dosar cu numele fictiv Marin Verdeş.

Procurorii spun că cei doi interlopi ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat, după ce victima i-a „supărat“, refuzând, în primă fază, să le redirecţioneze clienţi. Se întâmpla în octombrie 2015, atunci când Adrian Corduneanu l-ar fi lovit cu palmele peste urechi pe T.P. şi l-a înţepat cu cuţitul în picior.

„Frate, nu-i bine, şi ştiu unde să-l bag să te fac franjuri şi nu are nimeni ce să-mi facă. Ştiu că sunt urmărit de poliţie, din scara vecină de la etajul 4, dar nu au ce să-mi facă“, ar fi spus atunci Corduneanu.

În cadrul unei alte dis­cuţii, din martie, Adrian i-ar fi spus agentului următoarele: „Dacă vreau să-ţi rup capul, ţi-l rup şi acum, că mă doare în p*** şi nu are nimeni ce să-mi facă, că dacă vreau te fac ori­când“.

Adrian Corduneanu rămâne în arest în dosarul de şantaj: „Dacă vrei să-ţi rup capul, ţi-l rup!”