Delfini morţi pe litoral. Mamiferele erau într-un stadiu avansat de descompunere

Mai mulţi delfini eșuați au fost descoperiţi pe zona litorală a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Personalul împuternicit al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, împreună cu reprezentanți de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, respectiv Poliția de Frontieră Sulina au efectuat un control în zona semnalată.

06 iul. 2016, 10:05
Delfini morţi pe litoral. Mamiferele erau într-un stadiu avansat de descompunere

Pe sectorul de plajă cuprins între localitațile Sulina și Sfântul Gheorghe au fost găsite în total 8 exemplare de delfini aflate deja într-un stadiu avansat de descompunere, scrie reporterntv.ro.

Din primele cercetări a rezultat că decesul a survenit cu 4-5 zile în urmă, iar cauza cea mai probabilă ar fi insuficiența respiratorie provocată de înec, posibil ca urmare a intrării accidentale în uneltele de pescuit din zonă.

În Marea Neagră, mamiferele marine sunt reprezentate de trei specii de delfini, aparținând celor două familii: Familia Delphinidae – cu două specii: Delphinus delphis ssp. ponticus și Tursiops truncatus ssp. Ponticus și Familia Phocoenidae – cu specia Phocoena phocoena ssp. relicta. În ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a populațiilor acestora, datorată unui cumul de factori dintre care impactul activităților are o pondere destul de importantă, motiv pentru care toate cele 3 specii sunt considerate periclitate.