INCREDIBIL! Tânăra rămasă fără o mână în urma unui accident rutier şi-a luat permis de conducere

Tânăra din Constanţa care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de circulaţie şi a primit despăgubire un milion de euro a demonstrat că viaţa ei merge mai departe. De curând, Georgiana Elena Ghegeliu a obţinut permisul de conducere, asta pentru că, spune ea, vrea să nu depindă de nimeni.

18 iun. 2014, 09:17

După opt ani de umblat prin instanţe, tânăra din Constanţa poate răsufla uşurată, dacă poate spune asta. Magistraţii i-au dat câştig de cauză în procesul pe care l-a avut cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), şi i-a obligat pe aceştia să o despăgubească cu o sumă fără precedent la noi în ţară: un milion de euro! Fata este extrem de fericită, mai ales că îşi va putea achiziţiona o proteză de mână performantă. „Acum 8 ani m-am închis în mine şi am preferat să stau de fiecare dată în umbră…”, a declarat Georgiana Elena Ghegeliu pentru „Atitudinea”. „Mă bucur că s-a făcut dreptate. Nu mă aşteptam. Sunt fericită, oricine este fericit atunci când învinge”, a mai spus Georgiana.

A renunţat la prima facultate

Din cauza handicapului, Georgiana a fost nevoită să se descurce fără o mână şi a trebuit să renunţe la prima facultate pentru că nu-şi putea susţine examenele. „Le-am făcut faţă. A trebuit să le fac faţă. De exemplu, am renunţat la prima facultate pentru că trebuia să dau examenele în scris. Am renunţat şi am dat la alta, unde se dădeau pe calculator”, a mai spus tânăra. Acum, Georgiana se pregăteşte de licenţă, pe care o va susţine însă abia în februarie 2015, însă nu odată cu toţi ceilalţi colegi. A absolvit facultatea de Drept şi îşi doreşte o carieră de avocat. Ambiţioasă din fire, constănţeaca încercată mult de viaţă nu vrea să depindă de ajutorul nimănui. Astfel, în urmă cu câteva săptămâni, a susţinut examenul pentru obţinerea permisului auto. L-a luat, iar acum conduce o maşină adaptată nevoilor sale.

CNADNR va plăti daune de un milion euro unei tinere care şi-a pierdut o mână într-un accident

Tânăra se pregăteşte acum de licenţă, pe care o va susţine însă abia în februarie 2015, şi nu odată cu toţi ceilalţi colegi, tocmai pentru a nu mai fi nevoită să atragă privirile asupra ei, mai ales că este vară iar handicapul este mai mult decât vizibil. Ea termină Dreptul şi îşi doreşte o carieră de avocat. De precizat faptul că, deşi nu are o mână, Georgiana nu s-a complăcut în această situaţie. Nu vrea să depindă de ajutorul nimănui. În urmă cu câteva săptămâni, a susţinut examenul pentru obţinerea permisului auto. L-a luat, iar acum conduce o maşină adaptată nevoile sale. După ce va primi banii de la CNADNR, îşi va achiziţiona o proteză de mână performantă. Reamintim faptul că tânăra din Constanţa a rămas fără o mână, în 2006, a doua zi de Crăciun. Georgiana se afla în maşina condusă de prietenul ei, în drum spre Braşov. Tânărul a încercat să evite coliziune cu un alt autoturism, rămas până azi neidentificat, care a pătruns pe contrasens, dar a pierdut controlul maşinii şi s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat. Parapetul a străpuns portiera, a secţionat mâna fetei, iar la spital medicii au fost nevoiţi să amputeze braţul tinerei. Poliţiştii şi procurorii braşoveni au muncit 5 ani pentru a soluţiona definitiv cauza: au stabilit clar că prietenul Georgianei, care conducea maşina, nu este vinovat de producerea accidentului. Singurul vinovat este administratorul drumului, adică CNADNR.