Părinţii fetei sugrumate în Copou au mers la locul tragediei. Colegii ei fac terapie

Părinţii Dianei, eleva de 16 ani ucisă de prietenul ei, au venit pentru prima dată la locul în care copilul lor a fost găsit fără suflare. Familia Dianei a organizat luni, în jurul orei 17, o discretă comemorare în Parcul Copou, la care au participat rude şi o parte dintre cei mai buni prieteni ai săi. Momentul a fost dureros pentru tatăl şi mama fetei, care nu şi-au putut lua gândul de la faptul că acolo fiica lor a murit lipsită de orice ajutor ziua în amiaza mare. La comemorare au luat parte şi câţiva colegi de clasă.

11 mart. 2015, 08:41
Părinţii fetei sugrumate în Copou au mers la locul tragediei. Colegii ei fac terapie

„A fost cu caracter privat, familia a organizat comemorarea, noi profesorii nu am participat, însă au fost copii apropiaţi ai Dianei. Colegii ei de clasă fac în continuare consiliere psiholo­gică, s-au întâlnit zilele acestea şi cu un cadru didactic de la Teologie, care a vorbit cu ei nu doar în calitate de preot, ci şi de specialist. Sunt monitorizaţi, ţin să menţionez că la acea clasă este diri­ginte specializat pe socioumane, în special pe psihologie, iar asta îi ajută mult. Se vor face şi întâlniri individuale în cabinet. I-am antrenat şi într-un pro­iect, e adevărat, nu putem umple golul, dar trebuie să depăşim această tragedie. Copiii au o putere mare de regenerare şi or să fie bine!”, a spus Anca Dimitriu, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Podu Roş, şcoala unde Diana era elevă în clasa a IX-a.

Citeşte şi Tatăl elevei ucise din Iaşi, MESAJ ŞOCANT pentru criminal: „Doar moartea îţi poate absolvi 1% din păcat”

Cri­mi­nalul, Eduard Perju, în vârstă tot de 16 ani, se află în prezent internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola”, unde aşteaptă o a doua evaluare psihologică. Diana, elevă olimpică cu medii peste 9 la toate disciplinele, a fost ucisă de acesta pe 28 februarie, în jurul orei 16, într-o zonă mai puţin umblată din Parcul Copou. Tânăra a fost înmormân­tată pe 3 martie, în rochie de mireasă. Pe ultimul drum a fost condusă de aproximativ 400 de perso