Zgonea: Băsescu dezinformează cu privire la Codul Penal pentru a distrage atenţia de la Comisia Călăraşi

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, l-a acuzat, joi, pe şeful statului, Traian Băsescu, că dezinformează cu bună ştiinţă în privinţa modificărilor la Codul Penal pentru a distrage atenţia opiniei publice de la ancheta Parlamentului cu privire la terenurile din Călăraşi.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 10:48
Zgonea: Băsescu dezinformează cu privire la Codul Penal pentru a distrage atenţia de la Comisia Călăraşi

„Traian Băsescu este furios că Parlamentul a votat înfiinţarea Comisiei de anchetă privind achiziţia terenului de către fata preşedintelui. Şi atunci minte şi dezinformează cu privire la consecinţele modificărilor aduse Codului Penal. Preşedintele coordonează o adevărată campanie de dezinformare, o campanie care face rău României, la fel cum a făcut şi în vara anului trecut”, susţine Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Zgonea declară că şeful statului are mijloace instituţionale pentru a-şi exprima poziţia cu privire la modificările aduse Codului Penal, dar a ales în schimb să lanseze o „campanie cu minciuni şi dezinformări şi să inventeze lovituri de stat”.

„Lucrările Parlamentului s-au desfăşurat în confomitate cu normele şi reglementările legale. Ordinea de zi a fost hotărâtă de către Biroul Permanent la propunerea liderilor tuturor grupurilor parlamentare. Toate partidele au fost de acord cu rapoartele acestor propuneri legislative. Iar acolo unde rapoartele aveau vicii de procedură, eu am fost acela care a refuzat introducerea lor pe ordinea de zi, cum s-a întâmplat la legea parteneriatului public-privat, legea aministierii sau legea lobby-ului”, susţine Valeriu Zgonea.

El mai declară că preşedintele Traian Băsescu este „ipocrit” atunci când cere demisii.

„Nu l-am văzut pe Traian Băsescu să vină şi să îi ceară demisia Robertei Anastase atunci când aceasta a furat în văzul tuturor la votul pentru impozitarea pensiilor”, adaugă Zgonea.

El consideră că modificările aduse Codului Penal respectă întru totul principiile statului de drept.

„Modificările pe care le-am adus pun în acord Codul Penal cu prevederile Constituţiei şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, care disting între funcţionari publici şi parlamentari. Acestea nu afectează nici activitatea DNA şi nici pe cea a ANI, care funcţionează în baza unor legi proprii, care nu au fost modificate. Parlamentarii vor putea fi în continuare cercetaţi atât pentru corupţie cât şi pentru situaţiile în care se află în conflict de interese. Vom explica aceste lucruri opiniei publice, tuturor instituţiilor interesate şi partenerilor noştri europeni şi le vom spune că Traian Băsescu minte şi dezinformează pentru a-şi acoperi propriile lui afaceri”, declară Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el crede că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma modificărilor la Codul penal adoptate marţi în acest for legislativ, apreciind că „acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, solicită rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul penal şi propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei „superimunităţi” a parlamentarilor.