10 motive să te îndrăgosteşti de un bărbat cu barbă

Bărbații cu barbă: fie că e vorba de barba clasică, de câteva zile, sau cea aranjată, mega-dichisită în stil hipster. Descoperă 10 motive să te îndrăgostești de un bărbat cu barbă.

12 feb. 2015, 14:54
10 motive să te îndrăgosteşti de un bărbat cu barbă

Bărbații cu barbă rezultă foarte atractivi pentru femei, deoarece barba este de departe un semn al virilității, și deci, cu riscul de a ne repeta, al bărbăției. Ori, se știe, femeile caută bărbați adevărați. Iată 10 motive să te îndrăgostești de un bărbat cu barbă:

1. ESTE INSIGNA LUI DE PUTERE
Încă din Antichitate, din perioada Greciei antice chiar, barba a fost un simbol al puterii masculine, al virilității. Multă vreme, în forțele militare nu s-a permis ca bărbații să își lase barbă, ci doar mustață (lucru care mai e valabil și azi), asta dacă nu erau vreun cadru important (general șef sau chiar capul brigadei). Ceea ce denotă că barba simbolizează și o oarecare poziționare ierarhică în sistemul militar.

2. PIELEA ESTE PERFECTĂ
Bărbații care poartă barbă au o piele mai fină decât cei care se rad mereu cu lama sau aparatul de ras. Și asta pentru că lamele provoacă de multe ori iritații, iar barba are rolul de a proteja pielea de o serie de factori de mediu iritanți. Nu mai spunem că bărbații cu barbă pot sta liniștiți la plajă deoarece părul îi apără de razele ultraviolete.

3. BARBA NU E ANTIIGIENICĂ
Ba dimpotrivă. Să ai grijă de barba ta presupune mai multă preocupare decât dacă nu ai avea-o, iar femeile trebuie să știe asta. Lumbersexualul (noul tip masculin) petrece ore în șir îngrijindu-și barba, contrazicând astfel teoria că bărboșilor le este lene să se îngrijească mai des, fap pentru care își lasă barbă.

4. BĂRBATUL CU BARBĂ ARE MAI MULT TESTOSTERON
Testosteronul unui bărbat poate fi măsurat după numărul fielor de păr pe care îl are acesta. Un bărbat cu barbă și pilozități pe tot corpul este un bărbat adevărat, întrucât este 100% testosteron.

5. TE SIMȚI ÎN SIGURANȚĂ
Un bărbat cu barbă are o altă autoritate în public decât unul fără barbă, o arată studii științifice. Barba impune respect și tu vei putea sta în siguranță dacă ai un iubit cu barbă lângă tine.

Alte motive pentru care merită să te îndrăgostești de un bărbat cu barbă pe teotrandafir.com