22 de turişti israelieni, printre care opt copii, răniţi într-un accident în Salina Slănic. Victimele au dost duse la spital

Un număr de 22 de turişti israelieni, printre care opt copii, au fost implicaţi duminică într-un accident produs în subteranul Salinei Slănic. Ei au fost transportaţi la spital, cu diverse traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

RomaniaTV.net
01 apr. 2018, 12:10
22 de turişti israelieni, printre care opt copii, răniţi într-un accident în Salina Slănic. Victimele au dost duse la spital

UPDATE Consulul Israelului la Bucureşti se va deplasa la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde au fost transportaţi cu ambulanţele cei 22 de turişti israelieni care au fost răniţi după ce un microbuz s-a răsturnat, duminică după-amiază, în subteranul Salinei Slănic, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

_____________

Un microbuz care transporta turişti către Mina Unirea din Salina Slănic s-a răsturnat, duminică după-amiază, pe traseul dintre suprafaţă şi mina turistică, 22 de persoane, printre care opt copii, implicate în eveniment, fiind evacuate din subteran.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), toate cele 22 de persoane implicate în accidentul de la Salina Slănic au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. 

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Cel mai tânăr pacient are 2 ani, iar cel mai vârstnic are 72 de ani. Toţi sunt cetăţeni din Israel, iar opt dintre răniţi sunt copii, cel mai mare având 16 ani. 

Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului. 

Reprezentanţii ISU au precizat că microbuzul în cauză s-a răsturnat pe o parte.

Potrivit sursei citate, grupul de turişti israelieni era mai mare, însă doar cei 22 au coborât în salină.

Directorul salinei, Anghel Belea, a declarat că toţi pasagerii implicaţi în eveniment au fost scoşi la suprafaţă, în zona de îmbarcare, unde vor fi evaluaţi medical.