7 semne ca ai nevoie de sex. Nu le ignora

Lipsa activitatii sexuale te poate afecta atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Iata sapte semne ca ai nevoie sa faci sex.

01 mart. 2016, 13:03
7 semne ca ai nevoie de sex. Nu le ignora

Sexul joaca un rol important in pastrarea sanatatii fizice si a celei psihice. Cand o persoana nu are o viata sexuala satisfacatoare, incep sa apara schimbari nefericite in comportament si in starea generala. Iata cateva semne evidente ca ai nevoie sa faci sex.

Iti este foarte greu sa adormi si sa ai un somn odihnitor

Atunci cand faci sex, creierul secreta un hormon numit oxitocina, esential pentru a beneficia de un somn placut. Lipsa acestuia duce la insomnie, iar persoanele fara activitate sexuala se pot confrunta cu aceasta.

Te simti foarte stresat/a si ti se schimba dispozitia frecvent

Stresul si modificarile frecvente de dispozitie pot indica faptul ca ai nevoie de sex. Daca au trecut luni intregi in care nu ai avut parte de activitate sexuala, s-ar putea sa simti o stare de pesimism si iritabilitate constanta, precum si modificari bruste ale dispozitiei.

Sentimente puternice de neincredere si nesiguranta

Sexul este un factor important cand vine vorba de stima de sine, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor. Cand viata sexuala este nesatisfacatoare, acest lucru duce la lipsa sentimentului ca esti dorit/a, fapt care creste nesiguranta si care poate evolua in depresie sau anxietate.

Ai o stare de generala de rau

Cand organismul duce lipsa de sex, acest lucru are un impact negativ asupra productiei de serotonina si endorfine si te poti simti fara energie si fara chef de viata.

Fantezii sexuale dese in timpul zilei

Cu totii avem fantezii sexuale sau vise in care facem sex, dar acest lucru se intampla, adesea, pe timp de noapte. Daca pe timpul zilei ai fantezii sexuale si te gandesti non-stop la sex, acesta este un semn evident ca trebuie sa iti imbunatatesti viata intima.

Scaderea interesului pentru socializare

Cand nu faci suficient sex, starea ta de bine scade, iar lipsa relatiilor intime poate duce la izolare sociala si la un interes foarte scazut pentru a socializa cu alte persoane.

Piele lipsita de stralucire

Cand faci sex frecvent, porii pielii se deschid si elibereaza impuritatile. Totodata, se elimina toxinele prin intermediul transpiratiei. O activitate sexuala scazuta scade stralucirea pielii.

Sursa: huff.ro