Accident în Germania: Două trenuri s-au ciocnit frontal. Zece morţi şi peste 100 de răniţi FOTO şi VIDEO

Un accident feroviar grav s-a produs marţi dimineaţă în Germania, în Landul Bavaria. Cel puţin zece persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în urma coliziunii frontale a două trenuri de pasageri, în landul Bavaria.

RomaniaTV.net
09 feb. 2016, 08:04

Update 19.30 Potrivit unui bilanţ actualizat, accidentul s-a soldat cu zece morţi şi peste 100 de răniţi. Un pasager este dat în continuare dispărut, iar 18 dintre răniți se află în stare gravă, a precizat poliția.

Angela Merkel s-a declarat șocată și a transmis condoleanțe familiilor victimelor. „Sunt încrezătoare că autoritățile responsabile vor face tot posibilul pentru a stabili cum s-a produs accidentul”, a precizat ea într-un comunicat.

Update 15:45 Viteza maximă de mers pe linia ferată în porţiunea de cale ferată unde s-a produs accidentul era de 100 km la oră. Cele două trenuri nu au redus viteza când au intrat în curbă

Update 15:42 Mai mulţi pasageri care au fost răniţi au rămas câteva ore prinşi între fiarele contorsionate ale vagoanelor strivite.

Update 14:36 Ministrul Dobrint a declarat că pompierii au ajuns la locul accidentului în numai 3 minute după ce au primit alarma

Update 14:30 Două din cele trei înregistratoare de bord ale celor două trenuri au fost recuperate de către echipele speciale, iar datele înregistrate de acestea urmează să fie analizate de specialişti

Update 14:15 Poliţia, serviciile de salvare şi mionistrul Transporturilor Alexander Dobrindt ţin conferinţă de presă

Update 13:38 Toate persoanele rănite au fost salvate de către echipele de intervenţie

Update 13: 33 Poliţia a anunţat că a scos dintre fiarele contorsionate încă o persoană moartă, bilanţul morţilor ridicându-se astfel la nouă. Două persoane sunt date dispărute


Update 13:32 Poliţia germană a anunţat că „toţi supravieţuitorii” accidentului „au fost salvaţi” din fiarele contorsionate şitransportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Update 13:13 Voluntarii sunt aşteptaţi în centre medicale pentru a dona sânge. În spitale este cerere suplimentară de sânge pentru victimele accidentului, în special, în spitalele din Munchen.

Update 13:12 Ambele trenuri aveau viteză mare când au intrat în coliziune, au informat media germane

Update 13:08 Operatorul trenurilor a declarat că ambele trenuri au deraiat parţial şi s-au ciocnit când o parte din garniturile ambelor era răsturnată


Update12:20 Numărul morţilor a ajuns la 8, potrivit media locale. De asemenea, numărul persoanelor grav rănite a ajuns la aproximativ 50

Update 11:05 Trenurile implicate în coliziune aparţineau firmei private Meridian, care deţine mai multe trenuri de pasageri.

Update 10:43 Cel puţin 4 morţi şi aproximativ 150 de răniţi, potrivit publicaţiei germane Bild. Poliţia germană a precizat că 15 răniţi sunt în stare critică, iar 40 sunt în stare gravă. Răniţii aflaţi în stare critică au fost preluaţi de elicoptere, iar cei grav răniţi au fost preluaţi de ambulanţe.

Accidentul s-a produs în Bad Aibling, Bavaria, la ora locală 07:00. Mai mulţi pasageri au fost răniţi în urma coliziunii a două trenuri, potrivit porimelor informaţii. Nu se ştie cu exactitate care este numărul de persoane decedate. Potrivit Associated Press ar fi vorba de cel puţin doi morţi găsiţi până în prezent.

La locul tragediei au ajuns elicoptere de salvare pentru preluarea răniţilor. De asemenea, zeci de ambulanţe au fost trimise pentru a salva răniţii.

Poliţia a vorbit despre starea răniţilor, spunând că gravitatea traumatismelor şi rănilor suferite de aceştia este de la „uşoară la severă” şi a precizat că echipele de salvare încearcă să scoată mai multe victime prinse în fiarele contorsionate ale vagoanelor care s-au strivit în urma impactului frontal al celor două trenuri.

De asemenea, poliţia a informat că mai multe vagoane ale unuia dintre trenuri care a deraiat au sărit de pe şine şi s-au răsturnat în urma impactului cu celălalt tren.

Cele două trenuri s-au ciocnit în dreptul localităţii Bad Aibling, în apropiere de graniţa cu Austria. Cele două trenuri aparţin companiei germane Deutsche Bahn (DB). Ruta pe care s-a petrecut tragedia a fost închisă traficului.

„Acesta este cel mai mare accident feroviar petrecut recent în Germania, în această regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Stefan Sonntag, pentru agenţia Assocated Press.