AEP a realizat un proiect de instrucţiuni pentru organizarea şi desfăşurarea unitară a alegerilor locale parţiale din 5 noimebrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat un proiect de instrucțiuni privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea unitară a alegerilor locale parțiale pentru primari și un consiliu local din data de 5 noiembrie, în scopul sprijinirii candidaților, formațiunilor politice, dar și organismelor electorale implicate.

RomaniaTV.net
29 sept. 2017, 11:54
AEP a realizat un proiect de instrucţiuni pentru organizarea şi desfăşurarea unitară a alegerilor locale parţiale din 5 noimebrie

Potrivit unui comunicat al AEP transmis vineri AGERPRES, instrucțiunile prevăd stabilirea, în baza elementelor prevăzute de lege, a modelului listei de candidați, propunerii de candidatură, al declarației de acceptare a candidaturii și declarației de renunțare la candidatură.

Totodată, în proiectul de instrucțiuni este precizată și stabilirea unei proceduri de întocmire și depunere a listelor de susținători la birourile electorale de circumscripție.

AEP face precizări și referitor la modelele buletinelor de vot, ale listelor electorale, ale ștampilelor și modelul timbrului autocolant, al certificatului doveditor al alegerii consilierilor și primarilor, precum și modelele proceselor-verbale privind rezultatele votării.

În proiectul de instrucțiuni se menționează faptul că numerotarea circumscripțiilor comunale și municipale utilizată la alegerile locale generale din anul 2016 se va aplica și la alegerile locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017.

Proiectul de instrucțiuni a fost publicat la data de 28 septembrie pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea Legislație electorală — Transparență decizională și poate fi consultat accesând linkul http://www.roaep.ro/legislatie/transparenta-decizionala/.

Observațiile și propunerile privind proiectul de instrucțiuni pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected] până la data de 2 octombrie.