Alina Gorghiu şi-a dat demisia de la şefia PNL: Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. Noi demisii în PNL UPDATE

Alina Gorghiu şi-a anunţat demisia de la şefia PNL în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare. Ea a declarat căpartidul va avea o conducere interimară. Gestul ei a fost urmat de demisia secretarului general Ilie Bolojan, a liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi a Adrianei Săftoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

12 dec. 2016, 12:03
Alina Gorghiu şi-a dat demisia de la şefia PNL: Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. Noi demisii în PNL UPDATE

UPDATE Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demisionat, luni, din funcţie, după rezultatele slabe de la alegerile parlamentare, iar liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a renunţat la rândul său la funcţie, potrivit unor surse liberale citate News.ro. Şi Adriana Săftoiu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Demisiile celor trei lideri PNL vin în contextul depunerii, tot luni, a mandatului de preşedinte al partidului de către Alina Gorghiu.

În calitate de secretar general al PNL, Ilie Bolojan şi-a asumat scorul dezastruos obţinut de partid la alegerile parlamentare, un rezultat cauzat, mai ales, de mobilizarea slabă a primarilor liberali.

La rândul său, Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, şi-a depus mandatul după ce filiala pe care o conduce a obţinut cel mai slab rezultat din ţară, dacă nu sunt luate în calcul judeţele Harghita şi Covasna, fiefuri tradiţionale ale UDMR.

Şi Adriana Săftoiu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşinte al PNL, alături de Alina Gorghiu, Ilie Bolojan şi Cristian Buşoi. Demisiile celor patru vor fi discutate marţi, în şedinţa BPN, unde liberalii vor trebui să voteze o conducere interimară până la congres.

Nu este exclus, au precizat surse liberale pentru News.ro, ca BPN să decidă ca Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan să rămână în continuare în fruntea partidului până la alegerea, anul viitor, a unei noi conduceri.

____________

Alina Gorghiu, declaraţie de presă:

Mulţumesc electoratului de dreapta din România care ne-a acordat votul. Cred că oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi a fost bună.

Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD-ului.

Vom veghea ca PSD să-şi ducă la îndeplinire promisiunile din campanie. Vom face opoziţie fermă.

Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului.

A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL, a fost o onoare să colaborez cu toţi şi îi asigur că o să fac asta în continuare, indiferent de poziţia pe care o voi ocupa.

Sunt şi alţi lideri care îşi asumă aceeaşi atitudine.

Le voi propune colegilor mei să convocăm, să accepte propunerea mea să convocăm rapid convenţia naţională a partidului. Sper să se poată într-un calendar… undeva la jumătatea lunii februarie.

Dar e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă şi de un act politic eficient.

Mâine, în cadrul BPN, se va decide formula de interimat. Cine şi în ce formulă va asigura interimatul.

Mi-aş dori ca toţi colegii mei să rămână uniţi în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziţie puternică.

Chiar dacă azi vedeţi un PSD cu multe procente, puteţi constata din istorie că PSD face şi multe lucruri neplăcute. Îi vom monitoriza cu toţii.

Am convingerea că vom depăşi acest şoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL şi vom merge mai departe.

 

Alina Gorghiu anunţase că îşi dă demisia în cazul în care PNL nu participă la formarea majorităţii parlamentare care va forma viitorul guvern.

„Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat în octombrie Alina Gorghiu

PNL a ieşit pe locul 2 la alegerile parlamentare, mult în spatele PSD. Liberalii au primit 20% voturi conform rezultatelor finale, mai puţin de jumătate faţă de PSD (peste 45%).

La Bucureşti, scorul PNL a fost şi mai dezastruos, fiind întrecuţi şi de USR, la Ambele camere. Liberalii au auvut 11-12% în Bucureşti, la jumătate faţă de USR (24-25%) şi la distanţă mare de PSD (37-38%).

Citeşte şi: REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: PSD – 45,4% din voturi la Cameră, 45,7% la Senat. PMP şi ALDE intră la limită în Parlament