Amendă uriaşă pentru lugojenii care au lovit un poliţist

Cei doi scandalagii din Lugoj, mamă şi fiu, care au agresat un poliţist local vor trebui să plătească 15.000 de lei amendă.

22 sept. 2015, 09:04
Amendă uriaşă pentru lugojenii care au lovit un poliţist

Scandalul, în care a fost implicat şi un agent al poliţiei locale, a pornit de la o amendă scrisă pe numele tânărului, care a parcat maşina pe care o conducea într-un loc nepermis.

Văzând că agentul îi scrie procesul verbal, lugojeanul şi-a ieşit din minţi şi a început să îl înjure pe poliţist, cot la cot cu mama sa, până când agentul a ajuns să fie îmbrâncit de cei doi.

S-a putut merge pe latură penală sau contravenţională, s-a decis să mergem pe latură contravenţională. Vom da amenzi pe Legea 61, Articolul 2, date de Poliţia Locală şi bineînţeles, amendă pentru parcarea ilegală„, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj.

Văzând că situaţia îi scapă de sub control, agentul poliţiei locale a chemat întăriri.

Opinia noastră este că agentul a acţionat conform procedurilor legale. Procedura spune că acolo unde ai scandal şi eşti depăşit numeric, nu intervi, ceri sprijin. Nu avem ce să îi reproşăm agentului, a solicitat intervenţia, a venit Poliţia Naţională, locală şi au fost extraşi scandalagii de acolo. Au fost duşi la poliţie, identificaţi, pentru că iniţial nu s-au legitimat şi au fost trimişi acasă„, a mai explicat Dumitru.

Sfidând în continuare legea, cei doi nu s-au prezentat la Poliţia Locală a Municipiului Lugoj luni dimineaţa, aşa cum au fost invitaţi să o facă de către reprezentanţii serviciului. Măsurile care se vor lua împotriva acestora, de natură contravenţională, vin pentru a descuraja astfel de practici pe viitor.

Au fost invitaţi la sediul nostru, la ora nouă, nu s-au prezentat, le vom emite procesele verbale în lipsă. Le dăm pentru neprezentare, provocare şi participare la scandal, împiedicarea restabilirii liniştii publice a agentului şi alte articole, astfel încât cuantumul amenzilor să ajungă la peste 15.000 de lei pentru amândouă persoane„, a concluzionat şeful Poliţiei Locale.