Angajări la Spitalul din Aiud, fără concurs. A fost sesizat Parchetul

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a descoperit, în urma unor controale tematice, desfășurate la Spitalul Municipal Aiud, că aici au fost efectuate angajări fără respectarea prevederilor legale, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

06 dec. 2016, 16:24
Angajări la Spitalul din Aiud, fără concurs. A fost sesizat Parchetul

Şeful ITM Alba, Dorel Fiț, a menționat că, potrivit reglementărilor în vigoare, unitățile bugetare au obligația să organizeze concurs pentru orice tip de funcție, inclusiv pentru cele pe perioadă determinată.

„Am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. (…). E vorba de niște angajări fără respectarea prevederilor legale, fără concursuri”, a declarat, marți, șeful ITM Alba, Dorel Fiț.

Inspectorul șef a adăugat că ITM a sesizat și Primăria Aiud cu privire la cele constatate, căreia i s-a cerut să facă și un audit la Spitalul Municipal.

Potrivit unui comunicat postat marți pe contul de FB al Primăriei, edilul municipiului, Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești.

„La baza acestei decizii se află constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, care, în urma unui control tematic, a descoperit nereguli grave în exercitarea actului managerial. Acest fapt a dus la sesizarea organelor de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud”, se menționează în comunicatul Primăriei.