Aripa armată a Hamas anunţă că va ataca aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv

Aripa armată a grupării islamiste Hamas a anunţat vineri că intenţionează să lanseze rachete din Fâşia Gaza spre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv şi a pus în gardă companiile aeriene să evite principala poartă aeriană a Israelului cu lumea.

11 iul. 2014, 12:41
Aripa armată a Hamas anunţă că va ataca aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv

Aeroportul a funcţionat la capacitate maximă de când Israelul a început marţi o ofensivă aeriană în Fâşia Gaza, iar militanţii palestinieni şi-au intensificat tirurile de rachete transfrontaliere, potrivit Agerpres.

Şase morţi în două raiduri israeliene asupra Fâşiei Gaza

Companiile aeriene au continuat să efectueze legături aeriene, în ciuda salvelor de rachete zilnice ce zboară deasupra Tel Avivului, care fie au fost interceptate de sistemul de apărare israelian ‘Iron Dome’, fie au lovit zone unde nu au provocat nicio victimă.

„Ramura armată a organizaţiei Hamas a decis să răspundă agresiunii israeliene şi vă avertizează împotriva efectuării de zboruri către aeroportul Ben Gurion, care va fi una dintre ţintele noastre pentru, printre altele, găzduieşte o bază militară”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de brigăzile Ezzedine al-Qassam.

Gruparea, care a afirmat că a emis acest avertisment la adresa companiilor aeriene astfel încât acestea să evite rănirea pasagerilor lor, a anunţat că a lansat deja cel puţin o rachetă în direcţia aeroportului vineri. Un purtător de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene a declarat că o sirenă a răsunat la Ben Gurion şi că toată activitatea a fost sistată timp de 10 minute, dar că a fost vorba despre o alertă generală în zona Tel Aviv şi nu de o ameninţare directă la adresa aeroportului.