Atacuri cu bombe incendiare asupra migranţilor, în Grecia. Corturi incendiate, voluntari agresaţi

Bombe incendiare au fost lansate în noaptea de joi spre vineri asupra unei tabere de migranți din Chios, în Grecia, și două voluntare au fost agresate, pentru a doua noapte consecutivă de incendii pe această insulă unde sunt comasați migranți și refugiați.

18 nov. 2016, 11:14
Atacuri cu bombe incendiare asupra migranţilor, în Grecia. Corturi incendiate, voluntari agresaţi

Atacurile incendiare au distrus două corturi și au provocat în timpul nopții evadarea din tabăra Souda, situată aproape de centrul insulei, a circa 150 de rezidenți, majoritar familii. Doi voluntari au fost de asemenea agresați lângă tabără de un grup format din circa 30 de persoane și au fost spitalizați.

Poliția nu a confirmat imediat derularea incidentelor, însă, potrivit unui oficial care a făcut declarații sub acoperirea anonimatului, insula fierbe și se înregistrează o tensiune în creștere între locuitori și cei circa 4.000 de refugiați și migranți blocați aici.

Nu putem exclude că organizații de extremă-dreapta vor încerca să exploateze furia locuitorilor în fața stricăciunilor comise de migranți„, a adăugat acest responsabil, în condițiile în care deputați ai partidului neonazist Zori Aurii au efectuat o vizită în insulă la începutul acestei săptămâni.

Citeşte şi Renzi s-a săturat de Juncker: Italia denunţă DICTATELE de la Bruxelles

Primele incidente au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, după ce două mici grupuri de migranți au devalizat un magazin de alcool și au furat petarde și focuri de artificii într-un alt magazin.

Potrivit poliției, aceștia le-au lansat asupra unor case și mașini de lângă tabără și asupra forțelor de poliție venite să restabilească liniștea. Trei algerieni de 17 ani și un iranian de circa 40 de ani au fost arestați.

De o lună de zile, tensiunile sunt recurente în insulele grecești din estul Mării Egee, aflate foarte aproape de coastele turcești și unde acordul UE-Turcia menit să blocheze ruta migrației pe Marea Egee blochează în continuare peste 11.000 de refugiați și migranți, pe numai 7.450 de locuri disponibile.