Bobocii de la Academia de Poliţie au depus jurământul VIDEO

Studenții anului I ai Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" au depus, vineri, jurământul militar în cadrul unui eveniment la care au participat colonelul Gheorghe Nucu Marin, secretar de stat în cadrul MAI, diplomați, inspectori generali din cadrul ministerului, șefi de direcții și alți reprezentanți ai instituțiilor publice.

29 sept. 2017, 08:30
Bobocii de la Academia de Poliţie au depus jurământul VIDEO

„În calitate de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne îmi pun mari speranțe în potențialul acestei generații și îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să își asume cu responsabilitate calea aleasă! Avem nevoie de suflul nou pe care îl puteți aduce acestui minister, de forța și entuziasmul care vă caracterizează”, le-a transmis Gheorghe Nucu Marin noilor studenți ai Academiei, potrivit Agerpres.

Acesta le-a adresat felicitări și din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru decizia de a urma o carieră în MAI.

Secretarul de stat s-a referit și la măsurile pe care conducerea MAI a fost nevoită să le ia în ceea ce privește partea de formare din instituțiile proprii de învățământ, având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă ministerul.

„Nu am intervenit deloc în zona Academiei de Poliție, tocmai pentru a nu afecta în niciun mod calitatea pregătirii dumneavoastră din această instituție de învățământ. Într-o societate în continuă schimbare, în condițiile în care provocările la adresa securității și siguranței cetățeanului sunt dintre cele mai diverse, statutul de ofițer la care aspirați impune pregătire solidă, inteligență și adaptabilitate”, a subliniat acesta.

El i-a îndemnat, totodată, la o abordare curajoasă și adaptată realității pe profesorii din cadrul Academiei în procesul de instruire a studenților.

„Aveți datoria formării acestor tineri, generație care, ca multe altele, trebuie să garanteze liniștea și siguranța în această țară. (…) România are nevoie de polițiști și militari curajoși, integri, inteligenți, care să înțeleagă sensul profund al cuvintelor patriotism, sacrificiu, abnegație! Pentru asta avem nevoie însă de o pregătire adaptată realității pe care o întâlnesc în teren după absolvirea Academiei. Un prim pas este felul în care abordăm modulele de pregătire fizică și tactică. Și, din păcate, vedem tot mai des oameni ai legii aflați în situații dificile, ultragiați sau expuși unor situații de risc din cauza modului în care acționează. Aceste realități de zi cu zi ne fac să credem că trebuie schimbat ceva în modul cum ne pregătim viitori angajați, și mă refer în special la cei din zona de asigurare a ordinii publice — polițiști sau jandarmi.

Ne dorim ca aceste module de pregătire să se realizeze cu oameni care au lucrat în stradă, care s-au confruntat direct cu astfel de situații și nu doar care au citit în cărți despre asta. Așadar, aveți curajul schimbării: lumea evoluează, iar noi trebuie să ne adaptăm continuu!”, a afirmat secretarul de stat.

Totodată, acesta i-a asigurat pe părinții studenților de întreaga deschidere și deplinul sprijin al conducerii MAI pentru orice inițiativă menită să modernizeze sistemul de pregătire.

La eveniment, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Daniel-Costel Torje, le-a adresat, la rândul său, un mesaj tinerilor studenți.

Anul acesta, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au depus jurământul 573 de studenți, 384 de băieți și 189 de fete, dintre care 290 la Facultatea de Poliție, 115 la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, 70 la Facultatea de Poliție de Frontieră, 50 la Facultatea de Jandarmi, 48 la Facultatea de Pompieri.