Tăriceanu a depus proiectul privind intrarea în insolvenţă a TVR. Cioloş este de acord cu această soluţie

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege care permite intrarea TVR în insolvenţă. Acesta a precizat că va veni cu o nouă iniţiativă prin care vrea să modifice alocarea timpilor de publicitate, care să fie aceiaşi ca şi pentru televiziunile private.

21 mart. 2016, 11:12
Tăriceanu a depus proiectul privind intrarea în insolvenţă a TVR. Cioloş este de acord cu această soluţie

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că propunerea legislativă privind posibilitatea ca televiziunea publică să ceară insolvenţa fost depusă săptămâna trecută la Camera Deputaţilor, potrivit news.ro. El a menţionat că ar dori ca această propunere legislativă să fie discutată în acelaşi timp cu proiectul semnat de către senatorul PSD Georgică Severin, care propune de asemenea modificarea Legii 41, privind separarea funcţiilor de preşedinte şi director general al SRTV.

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat că va face încă o propunere legislativă, de modificare a timpilor de publicitate pentru TVR, în sensul revenirii la acelaşi nivel cu celelalte televiziuni, în condiţiile în care televiziunea publică are dreptul, în prezent, la 8 minute de publicitate pe oră, iar televiziunile comerciale la 12 minute pe oră.

Tăriceanu susține că Cioloș este de acord cu propunerea prin care SRTV să poată solicita procedura de insolvență

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că premierul Dacian Cioloș este de acord cu propunerea ALDE ca televiziunea publică să poată solicita procedura de insolvență, având în vedere situația financiară „extrem de gravă” pe care o înregistrează.

Am avut ieri  (duminică – n.r.) o discuție și cu domnul prim-ministru Cioloș, referitoare la această problemă. Domnia sa a ținut să-mi spună că, din punctul de vedere al Guvernului, soluția intrării în insolvență este cea mai potrivită, având în vedere situația actuală a televiziunii și perspectivele. I-am adus aminte că Guvernul, la rândul lui, va trebui să întreprindă o serie de acțiuni, care sunt, după părerea mea, necesare și care să poată să contribuie la refacerea veniturilor televiziunii. Mă refer, pe de o parte, la obligativitatea ca societățile de distribuție a energiei electrice să factureze taxa de televiziune, la reconsiderarea subvenției pe care Guvernul o dă societății de televiziune pentru retransmisia pe relee către Societatea Națională de Comunicații. Sunt lucruri care țin de Guvern și l-am rugat să le aibă în vedere, în așa fel încât, simultan cu intrarea în insolvență, să se asigure o serie de venituri suplimentare”, a precizat Tăriceanu într-o conferință de presă.