Călin Popescu Tăriceanu vrea refacerea USL VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre refacerea celei mai puternice alianţe politice - USL. Anunţul liderului ALDE a fost susţinut chiar şi de fostul premier, Victor Ponta, transmite România TV. 

09 mai 2016, 07:00
Călin Popescu Tăriceanu vrea refacerea USL VIDEO

Aşteptarea mea şi aşteptarea dumneavoastră, bănuiesc, este ca alianţa solidă dintre social-democraţi şi liberali pe care cu toţii aţi votat-o, USL, să se refacă între PSD şi ALDE. Într-o intervenţie la România TV, al doilea om în stat a explicat şi motivul pentru care a lansat o astfel de intenţie.

„Cea mai mare parte a angajamentelor pe care USL si le-a luat fata de electorat le-a dus la indeplinire. Avand in vedere aceasta experienta pozitiva pentru Romania cred ca ar fi foarte util ca impreuna cu PSD sa refacem aceasta constructie”. 

Citeşte şi: Ponta şi Tăriceanu vorbesc despre refacerea USL

Tăriceanu a mărturisit că a discutat despre acest plan cu fostul premier, Victor Ponta şi că urmează să poarte discuţii şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu a dat asigurări că nu există în plan nicio suspendare a preşedintelui statului. şeful Senatului a susţinut că deşi Iohannis a avut unele declaraţii care depăşesc limitele Constituţiei, nu doreşte să destabilizeze scena politică.