Ce să mănânci mai des după Sărbători

Amețelile, greața ușoară, durerile de cap sunt semne că ai nevoie de o cură de detoxifiere după excesele de Paște. Alături de bucatele care au rămas, mănâncă mai des aceste fructe și legume, pentru a nu avea probleme digestive serioase.

19 apr. 2017, 06:54
Ce să mănânci mai des după Sărbători

Citrice

Lămâile, portocalele, grepfrutul, citricele în general favorizează eliminarea toxinelor și drenează bila. Vitamina C, pe care o conţin, este un antioxidant bun în cura de detoxifiere. În plus, combat și efectele secundare ca greața, pe care ţi le poate da detoxificarea.

Mere

Mănâncă-le ca atare, coapte sau bea suc de mere. Ușurează digestia și te reface după festinul pascal. Mai mult, reduc nivelul colesterolului şi elimină grăsimile „rele”.

Pont

Un alt fruct recomandat în această perioadă este ananasul, care elimină apa acumulată la nivelul ţesutului adipos şi stimulează tranzitul intestinal.

Spanac

Antioxidanţii pe care spanacul îi are din abundenţă, curăţă organismul de toxine, în special sângele. Excelent pentru buna funcţionare a inimii şi a rinichilor, este o alegere bună şi în curele de detoxificare.

Sfat

Prepară cantităţi mici de garnitură de spanac, pentru a-l mânca la o masă sau două alături de preparatele cu carne. Dacă stă prea mult în frigider, există șanse să-şi piardă proprietăţile nutritive.

Broccoli

Atât broccoli, cât și conopida sau varza albă au fitonutrienți care susțin organismul să îndepărteze toxinele de la nivelul ficatului și din sânge. Broccoli stimulează organismul să producă enzime care se implică în procesul de detoxificare.

Praz

Poate nu te atrag mirosul sau gustul prazului, însă acesta îţi aduce un plus de vitamine şi fibre, ajutându-te să elimini toxinele. Este vorba despre vitaminele A, C, care au efect antioxidant și-ți te protejează de efectele toxinelor. Prazul acționează ca diuretic şi reglează funcţia intestinală.

Descoperă mai multe alimente cu efect detoxifiant pentru ficat pe clicksanatate.ro