Ce trebuie să ştii înainte de a slăbi pentru nuntă

Nu e mireasă care să nu vrea să aibă o siluetă de vis în ziua cea mare. Înainte de a te apuca să ții dietă și să mergi la sala de sport, citește și sfaturile de mai jos!

24 mart. 2016, 11:24
Ce trebuie să ştii înainte de a slăbi pentru nuntă

Regulile prea aspre îți dăunează

Vezi ziua nunții ca pe un termen limită dincolo de care parcă nimic nu mai contează. Îți impui o mulțime de reguli stricte de care probabil că nu vei mai ține cont după nuntă. Sănătatea ta poate fi în pericol dacă te lipsești de elemente nutritive importante. De asemenea, e posibil să renunți pe rând la tot ceea ce ți-ai propus. Un program de slăbit mai flexibil va face totul mai ușor și te va ajuta să scazi în greutate treptat, fără stres.

Nu lăsa slăbitul pentru ultima lună

Dacă ți-ai propus să slăbești mai mult până la căsătorie, începe din timp, nicidecum cu 2-3 săptămâni înainte. Pe lângă dieta drastică pe care e posibil s-o alegi, ai foarte multe detalii de pus la punct care-ți vor consuma nu doar timpul, ci și energia. Nu vrei să cazi din picioare de epuizare tocmai în una dintre cele mai așteptate zile din viața ta.

Cumpără rochia mai târziu

Ia în calcul că rochia de mireasă și verigheta trebuie să te ți se potrivească în ziua nunții. În caz că vrei să pierzi câteva kilograme bune, amână momentul alegerii rochiei sau notează-ți în agendă să treci pe la croitor pentru eventuale ajustări. De asemenea, e indicat să nu te grăbești să iei o rochie cu câteva numere mai mică, cu gândul că vei încăpea în ea. Nu se știe ce se va întâmpla pe parcurs.

Stabilește un scop realist

Ar fi minunat să poți slăbi foarte mult, într-un timp scurt, însă nu trebuie să pierzi din vedere faptul că planurile de pe hârtie nu se potrivesc cu realitatea. Amintește-ți cât și cum ai reușit să dai jos ultima dată când ai ținut dietă! În primă fază, stabilește-ți să slăbești mai puțin decât ți-ai dori de fapt. Așa nu vei fi dezamăgită de rezultate.

Evită să te înfometezi și fă mișcare

Cu cât stresul crește mai mult în apropierea nunții, cu atât ai nevoie de mai multă mișcare, de o dietă echilibrată, de odihnă. Organizarea unui program de zi cu zi te va ajuta să nu pierzi controlul asupra situației și să nu uiți din vedere niciun amănunt legat de prăgătirea zilei celei mari. Mai mult, în timp ce faci sport, vei topi grăsimile acumulate și vei alunga gândurile negative.

Dacă ai fost invitată la o nuntă în această vară şi nu ştii cu ce să te îmbraci, inspiră-te din aceste recomandări şi modele de rochii.