Cercetătorii au descoperit faptul că stângacii sunt cei mai inteligenţi oameni

Cercetările arată că persoanele stângace își folosesc mult mai bine resursele oferite de emisferele cognitive cerebrale, memorând și utilizând cu succes informațiile.

16 aug. 2017, 06:22
Cercetătorii au descoperit faptul că stângacii sunt cei mai inteligenţi oameni

Iată de ce stângacii sunt mai inteligenţi:

1. „AU GÂNDIRE DIVERGENTĂ”. Aceste persoane au o gândire divergentă, adică sunt extrem de creative. Majoritatea studiilor au arătat faptul că stângacii au emisfera dreaptă a creierului mult mai dezvoltată și astfel sunt înzestrați cu abilități artistice nenumărate, potrivit secretele.com.

2. SE COORDONEAZĂ MAI REPEDE. Un cercetător australian a ajuns la o concluzie destul de interesantă. 25% din jucătorii de baseball sunt stângaci. Un procent destul de mare. Un studiu publicat în The Journal Perceptual and Motor Skills menționează faptul că persoanele stângace sunt mult mai des întâlnite în sporturile interactive și prezintă rezultate notabile.

3. VITEZĂ MARE DE REACȚIE. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Neuropsihiatrie, s-a stabilit o legătură între interacțiunea emisferică a stângacilor și timpul de transfer. Se pare că aceste persoane au un timp de reacție mult mai mare decât persoanele care folosesc mâna dreaptă. Se pare că stângacii prezintă o conexiune între emisfere mult mai rapidă.

4. ABILITĂȚI SPAȚIALE. Universitatea John Hopkins definește abilitatea spațială ca fiind capacitatea de a înțelege și de a-ți aminti legătura spațială dintre obiectele întâlnite în decursul vieții.

5. INTELIGENȚI DIN PUNCT DE VEDERE EMOȚIONAL. „Pentru stângaci, cele mai bune activități se fac cu mâna stângă, deși cei din jur încearcă să le demonstreze contrariu.” Spune Daniel Casasanto, psiholog și profesor la Universitatea Stanford.

VEZI şi Harta mondială a inteligenţei. România ocupă un loc modest în ierarhia globală