O clădire în care se aflau români, INCENDIATĂ în Germania. Zeci de persoane au ajuns la spital

O clădire în care se aflau români a fost incendiată în Germania. 33 de persoane au fost transportate de urgenţă la spital.

01 dec. 2017, 14:44
O clădire în care se aflau români, INCENDIATĂ în Germania. Zeci de persoane au ajuns la spital

Un imobil din localitatea germană Bergkamen, în care se aflau şi români, a fost cuprinsă de flăcări. 33 de persoane au ajuns la spital, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE: Conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate.

În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn se deplasează la locul incidentului, pentru evaluarea situaţiei şi acordarea de asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Cercetările cu privire la acest caz sunt efectuate de către Poliția din oraşul Dortmund. Reprezentanții oficiului consular de la Bonn sunt în legătură cu anchetatorii germani.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu toate autorităţile implicate.

Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen.

Citeşte şi Reacţia preşedintelui Iohannis după ce o clădire cu români a fost incendiată în Germania: Condamn un act de o asemenea cruzime

„Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate. Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare”, se arată într-un comunicat al MAE.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Citeşte şi INCENDIU puternic într-un bloc din Capitală. 50 de persoane au fost evacuate de urgenţă