Clipe grele pentru actorul Valentin Uritescu: „Sunt foarte bolnav. Când mă voi petrece, voi fi cărat rapid la Vinerea”

Este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de la noi, dar Valentin Uritescu recunoaște că trece prin momente grele. La 74 de ani, boala de care suferă de la 36 de ani s-a agravat.

21 oct. 2016, 06:04
Clipe grele pentru actorul Valentin Uritescu: „Sunt foarte bolnav. Când mă voi petrece, voi fi cărat rapid la Vinerea”

„Nu-i chiar Parkinson, dar e pe acolo. Sunt foarte bolnav (…). Acum nu mă pot concentra, iau multe medicamente, devin confuz… Când mă voi petrece, voi fi cărat rapid la Vinerea, unde m-am născut, dar mă tem că atunci nu va vorbi nimeni despre mine la TV. Nu prea am avut prieteni”, a mărturisit Valentin Uritescu în Ziarul Lumina. Actorul și-a amintit și când a debutat boala, în timpul unui rol.

„La Teatrul Tineretului din Piatra Neamț am primit primul meu rol de dramă, aproape tragic, in piesa „Mai inainte de a cânta cocosul”, de Ivan Bukovkan. Actiunea se petrecea în timpul razboiului, într-o localitate ocupată de nemți. Un soldat german este împușcat. Comandantul trupelor de ocupație alege zece localnici si-i inchide într-o pivnita. Ostaticii trebuiau sa spuna cine îl omorâse pe soldat, altmiteri urmau sa fie executati. Tensiunea era teribila. Rolul meu era minunat. L-am jucat cu o intensitate extraordinară. Atât de tare am intrat în personaj încât mi s-a declanșat un tremur la piciorul stâng”, a povestit Valentin Uritescu.