Concurent surpriză la Eurovision 2015

Australia va concura în premieră la Eurovision 2015, care va avea loc în mai la Viena. Australia va participa doar la această ediţie a concursului, care împlineşte 60 de ani.

11 feb. 2015, 13:43
Concurent surpriză la Eurovision 2015

Tema Eurovision 2015 este „Building Bridges”/”Construind Punţi”, iar Australia a fost invitată de European Broadcasting Union şi de televiziuunea naţională austriacă ORF, care organizează ediţia din acest an, să participe în cadrul Marii Finale care va avea loc pe 23 mai la Viena, scrie rfi.ro.

„Suntem foarte bucuroşi că am obţinut această oportunitate istorică pentru Australia de a fi reprezentată pe cea mai mare scenă a lumii la cea de-a 60-a aniversare a concursului Eurovision şi suntem onoraţi că EBU ne-a susţinut să ne îndeplinim această dorinţă. SBS transmite concursul Eurovision de peste 30 de ani şi am văzut în tot acest timp cum dragostea australienilor pentru acest concurs a tot crescut”, declară Michael Ebeid, director general al SBS, televiziunea australiană care retransmite concursul Eurovision în această ţară.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2015. Luminiţa Anghel participă la selecţia naţională. Îţi place piesa? VIDEO

Potrivit organizatorilor, Australia va putea să voteze atât în cadrul semifinalelor, cât şi în cadrul finalei concursului.

Pe lângă juriul profesional, organizatorii iau în considerare posibilitatea de a permite publicului australian de a vota prin telefon, în condiţiile diferenţelor mari de fus orar. Dacă va fi permis, votul publicului va însemna 50% din punctajele acordate de Australia concurenţilor.

Organizatorii Eurovision au precizat totuşi că dacă Australia va câştiga concursul de anul acesta, va avea dreptul de a trimite un reprezentant şi în 2016, dar concursul Eurovision va avea loc tot într-un oraş din Europa, chiar şi în aceste condiţii.