Copil român în vârstă de un an, împuşcat pe stradă, în Italia

Incident terifiant în Italia. Fetiţa de numai un an a unei românce a fost împușcată chiar în brațele mamei, pe o stradă din apropierea unei tabere de romi din Roma. Potrivit presei italiene, femeia a auzit o bubuitură puternică, însă nu și-a dat seama ce s-a întâmplat. După ce a făcut câţiva paşi şi-a văzut fetiţa plină de sânge. Copilul a fost dus de urgență la spital, acolo unde medicii au operat-o şi i-au extras un corp străin metalic asemănător cu o bilă de pistol cu aer comprimat. 

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 08:17
Copil român în vârstă de un an, împuşcat pe stradă, în Italia

Potrivit informaţiilor preliminare, după producerea incindetului, victima a fost transportată la o unitate medicală din apropiere pentru îngrijiri. În timpul controlului medical s-a constatat că minorul prezenta o plagă în urma unei împuşcături, iar în prezent este internat sub supraveghere medicală. Imediat după confirmarea cetăţeniei minorului, misiunea diplomatică a început demersuri pentru ca o echipă mobilă să se deplaseze la spital, acest lucru fiind făcut după ce vor fi luate aprobările familiei minorului, a autorităţilor locale şi a medicilor. Ancheta autorităţilor locale în legătură cu acest incident este în plină desfăşurare”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE.

Poliţia îl caută pe cel care a tras. După multe ore de cercetări, carabinierii au stabilit un cerc de suspecți. Totodată, autoritățile speră ca ceea ce s-a întâmplat să fie un caz izolat.

„Sper că este un caz izolat, altfel începem să credem că există cineva care seamănă ură și rasism față de ceilalți și protagoniștii acestor crime oribile, fără cel mai mic respect pentru lege și poliție, să fie prinşi”, precizează un comunicat al autorităţilor, citat de stiridiaspora.ro.