Coreea de Nord ameninţă cu un război nuclear preventiv

Coreea de Nord a amenințat, duminică, că va efectua lovituri nucleare contra Coreii de Sud și Statelor Unite dacă aceste țări își mențin manevrele militare comune planificate începând de luni, informează AFP.

07 mart. 2016, 04:18
Coreea de Nord ameninţă cu un război nuclear preventiv

Amenințarea cu un „atac nuclear preventiv în numele dreptății” figurează într-o declarație a Comandamentului Suprem al Armatei Populare coreene, potrivit agenției oficiale nord-coreene KCNA.

Vineri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a făcut noi declarații belicoase.

„Trebuie să fim mereu gata, în orice moment, să folosim arsenalul nostru nuclear”, a declarat el, citat de KCNA. El a avertizat de asemenea că situația în Peninsula Coreea divizată s-a deteriorat și mai mult și de aceea Coreea de Nord trebuie să-și schimbe strategia militară, amenințând cu „atacuri „preventive”.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancțiuni dure Coreii de Nord după ultimele teste nucleare și balistice efectuate de regimul comunist. Această rezoluție a Consiliului, prezentată de Statele Unite, a fost votată în unanimitate, inclusiv China, singurul aliat al Phenianului.