Criza coreeană tinde spre un război: Phenianul intenţionează să lanseze mai multe rachete balistice

Ministerul Apărării sud-coreean a anunțat luni că există indicii că Phenianul intenționează să efectueze mai multe lansări de rachete balistice, inclusiv rachete intercontinentale.

04 sept. 2017, 07:07
Criza coreeană tinde spre un război: Phenianul intenţionează să lanseze mai multe rachete balistice

Continuăm să vedem semne ale unor posibile noi lansări de rachete balistice. De asemenea, estimăm că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea lansa o rachetă balistică intercontinentală„, a spus Chang Kyung-soo, oficial din cadrul Ministerul Apărării de la Seul.

Parlamentul sud-coreean i-a solicitat Ministerului Apărării să răspundă luni unor întrebări referitoare la al șaselea și cel mai puternic test nuclear efectuat, duminică, de Coreea de Nord.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un succes total. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Acest al șaselea test nuclear întreprins de Coreea de Nord a avut o putere estimată la 50 de kilotone, au declarat luni responsabili din cadrul Ministerului Apărării sud-coreean, în parlament.

Respectiva cantitate de energie ar însemna că acest test a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear întreprins de Coreea de Nord în septembrie 2016 și de peste trei ori mai puternic decât bomba americană ce a distrus Hiroshima în 1945.