CRIZA IMIGRANŢILOR. Partidul AfD din Germania a cerut ÎNCHIDEREA GRANIŢELOR pentru solicitanţii de azil

CRIZA IMIGRANŢILOR. Partidul de dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD, de opoziție) a declarat luni că Germania ar trebui să își închidă granițele pentru solicitanții de azil care vor să intre pe teritoriul german prin tranzitarea unor țări terțe sigure și să reintroducă controalele la frontieră, pentru a se limita afluxul masiv de refugiați, informează Reuters.

08 sept. 2015, 07:46
CRIZA IMIGRANŢILOR. Partidul AfD din Germania a cerut ÎNCHIDEREA GRANIŢELOR pentru solicitanţii de azil

AfD, creditat cu 3%-4,5% în sondajele de opinie în rândul electoratului german, a elaborat un program potrivit căruia ”dreptul de a solicita azil în Germania ar trebui să fie revocat”.

”Să ținem sub control haosul legat de azil”, se arată în propunerea AfD, potrivit căreia solicitanții de azil trebuie să depună cererile la ambasadele Germaniei din țările lor de origine sau la ambasadele la Uniunea Europeană și la ONU. În cazul în care războiul sau alte circumstanțe fac imposibil acest lucru, atunci persoanele respective trebuie să se deplaseze la ambasada Germaniei dintr-o țară vecină.

Orice tentativă de a cere azil la granițele Germaniei trebuie să fie respinsă, iar persoanelor în cauză trebuie să li se refuze accesul, conform documentului citat, potrivit Agerpres.

Decizia privind acceptarea sau respingerea unei cereri de azil ar trebui luată în 48 de ore, iar solicitanții de azil care nu își pot dovedi naționalitatea și identitatea trebuie să fie respinși, în același interval de 48 de ore de la depunerea cererii.

În plus, AfD cere ca solicitanții de azil să beneficieze doar de ajutoare materiale și nu de sume de bani lichizi.

Toate costurile implicate de solicitanții de azil trebuie să fie rambursate de țările din care migranții au călătorit spre Germania. O altă variantă este aceea ca Bruxellesul să reducă contribuția Germaniei la bugetul UE cu suma reprezentată de costurile respective, adaugă agenția de presă britanică.