Cum evităm îmbătrânirea pielii

Strălucirea și vitalitatea pielii reflectă un interior sănătos, luminos și o stare de bine. Dacă ești în armonie cu tine și cu cei din jur, ai o alimentație echilibrată, te hidratezi și folosești produse naturale pentru îngrijirea pielii, atunci tonusul pielii tale se va păstra cât mai mult timp.

11 mart. 2016, 11:24
Cum evităm îmbătrânirea pielii

Pielea este cel mai mare și cel mai minunat organ al corpului. Strălucirea și vitalitatea pielii reflectă un interior sănătos, luminos și o stare de bine. Dacă ești în armonie cu tine și cu cei din jur, ai o alimentație echilibrată, te hidratezi și folosești produse naturale pentru îngrijirea pielii, atunci tonusul pielii tale se va păstra cât mai mult timp. Află din acest articol cum să evităm îmbătrânirea pielii.

Pielea se reînnoiește continuu, producând celule noi, care se transformă și mor, acoperind suprafața corpului cu o membrană protectoare. Așa că, zilnic 6 grame de piele moartă sunt aruncate și este nevoie de 28 de zile ca pielea să se schimbe în întregime. Reînnoirea celulelor este extrem de intensă mai ales în timpul repausului, în special în orele dinainte de miezul nopții.
Cum evităm îmbătrânirea pielii – pielea are rol de protecție, de respirație

Acest organ incredibil al nostru, pielea, are rol atât de protecție, cât și de filtru eficace. Protejează împotriva agresiunilor exterioare, împotriva microbilor și virușilor. Mecanismele de apărare ale pielii sunt întărite de anticorpi produși chiar de piele. Pielea mai este și un reglator de temperatură constant, el controlează temperatura corpului și o menține la 37 de grade Celsius. Pielea stochează 25% din totalul de apă din organism, glucoză, lipide, minerale și altele. Tot pielea produce substanțe ca hormonul creșterii, hormonii sexuali și tot pielea are rol de a atenua șocurile, apăsările și agresiunile de la frecare.

Un alt rol important al pielii este respirația și absorbția, așadar, pielea este un organ prin care se efectuează respirația corpului. Așadar, păstrarea pielii cât mai sănătoasă și elastică este benefic pentru întreaga funcționare a organismului.
Cum evităm îmbătrânirea pielii – Sfaturi despre cum să evităm îmbătrânirea pielii

În primul rând favorizează o alimentație sănătoasă și completă. Mesele trebuie adaptate la tipul de constituție, alimentele trebuie să fie diverse și cât mai proaspete. Alimentele ar trebui gătite în ala fel încât acestea să își păstreze cât mai multe substanțe nutritive. Se va ține cont de faptul că alimentele în stare crudă sunt printre cele mai nutritive și benefice pentru om. Legumele, salatele, fructele și cerealele integrale favorizează frumusețea pielii.

În al doilea rând, bea apă caldă, cu înghițituri mici și pe întreaga durată a zilei! Apa caldă stimulează metabolismul pielii și oferă protecție strălucirii pielii, purifică corpul și permite vindecarea rapidă a dermatozelor. Se evită pe cât posibil băuturi precum cafeaua sau orice băutură care conține cofeină, deoarece aceasta dăunează pielii.

Baia de soare de dimineață este o altă varianta de păstrare a pielii cât mai tânără mult timp. Soarele de dimineață și cel de seara este indicat, în niciun caz cel de după-amiază. Plimbarea matinală în soare este cea mai bună, atât pentru psihic, dar mai ales pentru piele.

Odihna și un ciclu regulat de somn sunt extrem de importante pentru organism. Insomniile, hiperactivitatea, mesele neregulate și lipsa activității profesionale sau personale sunt printre factorii ce favorizează îmbătrânirea pielii. Așadar, pentru o piele cât mai frumoasă, alege să te odihnești în orele de dinainte de miezul nopții și încearcă să te trezești cât mai de dimineață.
Cum evităm îmbătrânirea pielii – hidratează-te și păstrează-ți mereu echilibrul interior

Sportul și timpul personal pentru a te ocupa de pasiuni sunt două elemente importante pentru o piele netedă. Stresul este un factor ce aduce boli și îmbătrânire prematură, inclusiv a pielii, așa că încearcă să reduci stresul cu sport și timp pentru pasiuni sau liniște în natură. Creativitatea, dragostea de natură și armonia în familie sunt extrem de importante pentru frumusețea internă și externă a femeii.

Masajul cu ulei de măsline este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru piele, mai ales dacă respecți cele de mai sus. Vechii egipteni știau că untdelemnul de măsline este cheia longevității și prosperității. Pentru a-ți păstra pielea cât mai mătăsoasă și tânără trebuie să acorzi acest răsfăț pielii tale. Nu uita de sucuri proaspete, mirosul florilor, sunetele din natură și câteva minute de rugăciune sau meditație pe zi. Pielea oglindește sufletul, starea interioară, așa că este important ca problema îmbătrânirii să fie tratată în ansamblu.

Citeşte şi alte trucuri de îngrijire a pielii cu ceară de albine pe clicksanatate.ro