CURS BNR: Cum evoluează leul în raport cu principalele valute

CURS BNR: Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5114 lei/euro, în scădere cu aproape un ban faţă de cotaţia anterioară, în condiţiile în care în piaţă au apărut marcări de profit după ce cotaţiile au ajuns în apropiere de 4,52 lei/euro, spun analiştii.

24 mai 2016, 10:36
CURS BNR: Cum evoluează leul în raport cu principalele valute

CURS BNR: Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5194 lei/euro, nivel maxim din 1 februarie. Cursul a revenit pe scădere după ce a atins cotaţii apropiate de 4,52 lei/euro, pe fondul unor marcări de profit. Analiştii nu au detectat semne ale unei intervenţii ale BNR în piaţă, banca centrală preferând să nu intervină atunci când creşterea cursului este generată de factori politici. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a urcat în continuare până la 4,0340 lei, de la 4,0310 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană. Cursul francului elveţian a scăzut nesemnificativ, la 4,0678 lei.