Doi inculpaţi din dosarul „Fraudă la referendum” vor să-şi recunoască vinovăţia. Ce avantaj au

Doi dintre inculpaţii judecaţi alături de Liviu Dragnea în dosarul "Fraudă la referendum" au arătat vineri, la ICCJ, că vor să recunoască integral faptele de care sunt acuzaţi şi să fie judecaţi prin procedura simplificată, transmite Mediafax. Dacă vor fi judecaţi prin această procedură, ei vor beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

10 ian. 2014, 10:46
Doi inculpaţi din dosarul „Fraudă la referendum” vor să-şi recunoască vinovăţia. Ce avantaj au

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au luat în discuţie, vineri, dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane.

Instanţa a citit rechizitoriul procurorilor DNA şi a stabilit ca audierile în acest caz să înceapă în 14 februarie, cu un prim lot de persoane, respectiv membrii Secţiei de votare 105.

Soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, prin care se arată că inculpatul recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori, iar în acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată.

Instanţa va analiza în 24 ianuarie dacă îi poate judeca prin procedura simplificată pe cei doi inculpaţi.

Judecătorii au mai stabilit ca în 28 februarie să fie audiat un al doilea lot de membri ai secţiei de votare 140.

Liviu Dragnea a spus, la ieşirea din sala de judecată, că nu se teme de declaraţiile pe care le vor da cei doi inculpaţi care vor să admită acuzaţiile DNA. Dragnea a precizat că nu-i cunoaşte pe cei doi şi că aceştia nu au de unde să-l cunoască pe el. „Nu au ei ce să declare despre mine”, a mai spus Dragnea.

Dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la ICCJ, după ce judecătorii au respins, vineri, atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul „Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, şi a stabilit primul termen în 18 februarie 2014. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere a DNA şi a preschimbat primul termen în dosarul „Fradă la referendum”, stabilind ca judecarea în această cauză să înceapă cu trei luni mai devreme, respectiv în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

VEZI SI:

Dragnea: Conflictul din USL e ca cel dintre Bianca şi Victor Slav. Problema e cine e Bianca VIDEO