Doi tineri, reţinuţi după ce au încercat să înşele o femeie prin metoda „Accidentul”

Doi tineri, bărbat şi femeie, au fost reţinuţi în flagrant de poliţiştii de investigaţii criminale din judeţul Botoşani în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda "Accidentul", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Gheorghiescu.

02 sept. 2014, 10:11
Doi tineri, reţinuţi după ce au încercat să înşele o femeie prin metoda „Accidentul”

Cei doi au încercat să obţină, luni, de la o femeie din municipiul Oradea, judeţul Bihor, suma de 8.200 de euro, spunându-i acesteia, telefonic, că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de această sumă de bani.

Citeşte şi Noi victime ale înşelăciunii prin metoda „Accidentul”, în Neamţ

Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr de 24 ani, din municipiul Botoşani. Acesta a încasat iniţial o parte din sumă, bani pe care i-a transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul a primit 700 euro.

Luni după-amiază, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune faţă de cei doi tineri, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Citeşte şi Atenţie cu cine vorbiţi la telefon! Escrocii au inventat o NOUĂ METODĂ pentru a păcăli oamenii