Dragnea: Coaliţia decide luni dacă legile justiţiei vor fi modificate în Parlament sau prin procedura guvernamentală

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni Coaliția de guvernare va lua o decizie cu privire la mai multe legi, între care și legile justiției. Surse citate de Mediafax au declarat vineri că liderii PSD ar fi decis în CEx ca modificările la Legile Justiţiei să fie promovate ca iniţiativă parlamentară, nu printr-un proiect asumat de Executiv.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 12:22
Dragnea: Coaliţia decide luni dacă legile justiţiei vor fi modificate în Parlament sau prin procedura guvernamentală

„Ne vom întâlni în coaliție luni și vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniția în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile justiției, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie”, a spus Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național.

Citeşte şi: Legile Justiţiei ar putea fi modificate prin iniţiativă parlamentară

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că pachetul de legi ale justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală.

„Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere…”, a spus premierul Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Şeful Guvernului a precizat însă că este nevoie şi de o decizie politică a conducerii coaliţiei de guvernământ.

„Teoretic, legile sunt încă la Ministerul Justiţiei şi mai aşteaptă nişte avize, inclusiv de la Comisia de la Veneţia”, a spus Tudose menţionând însă că viitoarea întrunire a Comisiei va avea loc în luna decembrie.