Dragnea, despre audierea lui Carmen Dan în comisia SRI: Neînţelegerile MAI-SRI trebuie clarificate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că i se pare „foarte importantă” audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisia de control a SRI, deoarce membrii Comisiei trebuie să lămurească „neînţelegerile”, în condiţiile în care modul cum colaborează instituţional SRI cu MAI este foarte important pentru tot sistemul de securitate naţională.

08 feb. 2017, 17:34
Dragnea, despre audierea lui Carmen Dan în comisia SRI: Neînţelegerile MAI-SRI trebuie clarificate

„Această audiere mi se pare importantă pentru că e bine ca cei din comisia SRI să lămurească lucrurile, modul cum se colaborează instituţional, cum s-a colaborat instituţional între aceste două structuri importante de siguranţă naţională – SRI şi MAI. Pentru toată ţara, şi pentru tot sistemul public din România, şi pentru tot sistemul de securitate naţională, funcţionarea şi colaborarea dintre cele două instituţii este foarte important”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum comentează audierile care vor avea loc, joi, în Comisia SRI.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că trebuie lămurite „neînţelegerile” din MAI şi SRI, pentru ca cele două instituţii să funcţioneze bine.

„Dacă au fost distorsiuni, dacă au fost neînţelegeri în comunicarea şi colaborarea lor, acestea trebuie lămurite şi trebuie să înceteze. Sunt două structuri importante. Eu sunt foarte atent ca şi dumneavoastră să vedem ce putem afla după aceste audieri, pentru că s-au spus in spaţiul public foarte multe lucruri –  cu sms-uri trimise, că s-au trimis informări, că nu s-au trimis. Aceste lucruri trebuie lămurite rapid, pentru ca aceste instituţii să funcţioneze bine”, a conchis Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Joi vor fi audiaţi în Parlament, la Comisia SRI, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful Direcţiei de protecţie a Constituţiei din SRI, secretarii de stat din Ministerul de Interne, dar şi alte persoane cu funcţii de conducere în Poliţie şi Jandarmerie indicate ca destinatari ai SMS-urilor transmise în legătură cu protestele.

Preşedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat vineri, pentru News.ro, că s-a făcut o solicitare Serviciului Român de Informaţii pentru ca membrii Comisiei să primească informaţii în legătură cu violenţele de la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, urmând ca SRI să dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.