Eugen Teodorovici îi ia locul lui Darius Vâlcov. Cum a răspuns la întrebarea dacă el colecţionează ceva VIDEO

Eugen Teodorovici a fost nominalizat de către Victor Ponta pentru postul de ministru al Finanţelor, în locul lui Darius Vâlcov. Actualul ministru al Fondurilor Europene a fost întrebat de un jurnalist dacă el colecţionează ceva, având în vedere că fostul ministru s-a dovedit un pasionat colecţionar de tablouri, descoperit însă de DNA.
Ionela Marcu
27 mart. 2015, 14:30
Eugen Teodorovici îi ia locul lui Darius Vâlcov. Cum a răspuns la întrebarea dacă el colecţionează ceva VIDEO

După ce Victor Ponta a anunţat, vineri, că l-a propus pe Eugen Teodorovici pentru postul de ministru al Finanţelor, acesta a fost întrebat de un ziarist dacă el colecţionează ceva.

L-am întreba pe ministrul Teodorovici dacă şi ce colecţionează, pentru că suntem în România în care, domnule ministru… mai bine declaraţi acum dacă şi ce colecţionaţi„, a spus jurnalistul.

Premierul Victor Ponta, după câteva secunde de ezitare, i-a spus, zâmbind, lui Teodorovici: „Nu, nu cădea în capcană din prima!”.

Teodorovici, la rândul său, a răspuns că tot ceea ce deţine este prezentat în declaraţia sa de avere.
 
„Am totul în declaraţia de avere. Acolo e tot ce am, altceva nu”, a spus noul ministru al Finanţelor.

Victor Ponta l-a completat, râzând,”spune «Maşinuţe !»” şi a ieşit din sală.

În declaraţia de avere, depusă în 2013, Teodorovici consemnează că nu are tablouri, obiecte de artă sau bijuterii care să depăşească 5.000 de euro.

CITEŞTE ŞI Eugen Teodorovici, propus ministru de Finanţe. Marius Nica preia Fondurile Europene

Darius Vâlcov a demisionat din postul de ministru al Finanţelor, după ce a fost pus de DNA sub urmărire penală.

La percheziiţile de joi, procurorii au găsit în jur de 100 de tablouri în patru locaţii din Bucureşti şi judeţul Olt, la patru persoane de încredere ale lui Darius Vâlcov. Unele tablouri au fost ascunse sub paturi, în dulapuri, altele zidite în pereţi.de mare valoare.

Printre operele de artă achiziţionate de Darius Vâlcov, procurorii au găsit şi tablouri de Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Pablo Picasso, Auguste Renoir şi Gheorghe Petraşcu. Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov voia să-şi deschidă o galerie de artă în Bucureşti.

Procurorii au ajuns la concluzia că Darius Vâlcov nu era un mare cunoscător de artă, dar prin investiţia făcută a identificat o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor cu care le-a achiziţionat.

Potrivit anchetatorilor, tablourile au fost achiziţionate de la două case de licitaţii din Bucureşti, cele mai multe de către Lucian Şuşală, iar operele de artă urmau să fie expuse spre vânzare într-o galerie de artă pe care Darius Vâlcov urma să o deschidă la Bucureşti. Surse din cadrul anchetei, citate de România TV, au declarat că Darius Vâlcov luase şi în spaţiu în Bucureşti şi începuse să-l amenajeze, dar cercetările procurorilor l-au determinat să ascundă tablourile la patru persoane de încredere.

Aceste tablouri se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif și atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat „Renoir”, un tablou inscripționat „Jean Cocteau” și o pictură pe lemn inscripționată „Aurel Acasandrei”.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi ca fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Revoluție în bucătărie. S-a găsit soluția pentru mâncarea prea sărată
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'