Fiul academicianului Răzvan Theodorescu putea fi salvat, dacă se prezenta la spital. Ce au descoperit medicii legişti

Fostul ministru al Culturii, academicianul Razvan Theodorescu, este in doliu. Fiul lui de 43 de ani a fost gasit mort in casa bunicilor din comuna argeseana Corbeni.

11 oct. 2016, 11:25
Fiul academicianului Răzvan Theodorescu putea fi salvat, dacă se prezenta la spital. Ce au descoperit medicii legişti

Şefa Serviciului de Medicină Legală Argeş spune că Ion Vladimir Theodorescu, fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, ar fi trăit dacă ar fi cerut ajutorul medicilor şi i s-ar fi administrat ser antiviperin. Se pare ca decesul ar fi fost provocat de o muscatura de sarpe, pe care avocatul Vladimir Theodorescu a ignorat-o.

„Moartea a fost violentă, cauzată de şocul toxic generat de posibila intoxicaţie cu venin provocată de muşcătura de şarpe, dar până nu vom avea toate examenele complementare, toate datele, nu ne putem pronunţa cu certitudine. Fiind o persoană corpolentă, a difuzat în timp veninul in sistemul sangvin. Dacă ar fi primit serul antiviperin, da, ar fi supravieţuit”, a declarat Mihaela Popescu, şefa Serviciului de medicină legală din Argeş.

Fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, Ion Vladimir Teodorescu, în vârstă de 43 de ani, originar din Bucureşti, a fost găsit mort, luni, în casa de vacanţă pe care o deţinea în localitatea Corbeni din judeţul Argeş.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş cei care l-au găsit pe au fost oamenii care se ocupau de îngrijirea locuinţei.

Aceştia le-au declarat oamenilor legii că Ion Vladimir nu ieşise din casă toată ziua, aşa că au intrat cu forţa în locuinţă, unde l-au găsit fără suflare şi au alertat poliţia.

Bărbatul ar fi vorbit duminică la telefon cu un prieten căruia i-a spus că are febră, dar că nu are în intenţia să se ducă la spital. Mai mult, acesta povestise apropiaţilor că a fost în Munţii Buzăului unde l-ar fi muşcat un şarpe. 

 Razvan Theodorescu a sosit de indata, luni noapte, in comuna natala a sotiei.

Citeşte şi Fiul fostului şef al TVR Răzvan Theodorescu, găsit mort în casa de vacanţă din Argeş

Medicii legisti au confirmat ca barbatul a suferit un soc toxic, provocat de veninul unui animal. Moartea nu a survenit imediat, pentru ca victima era o persoana corpolenta, iar otrava s-a raspandit in organism treptat. Daca s-ar fi prezentat la spital pentru administrarea serului antiviperin, ar fi fost salvat, spun medicii, care vor face, totusi, analize suplimentare pentru a elucida cazul.

Luni seara, vecinii care au grija de gospodarie au vazut lumina si au intrat in casa. Acolo l-au gasit pe Vladimir Theodorescu fara suflare. Tot ei au sunat imediat la 112, dar medicii au constatat ca decesul s-ar fi produs cu mai multe ore inainte. Cel mai probabil chiar duminica noaptea, dupa ce Vladimir Theodorescu vorbise cu prietenul lui, dar si cu tatal, caruia ii spusese ca a fost muscat de un sarpe.

Citeşte şi Un şarpe a murit după ce a muşcat SÂNUL SILICONAT al unui fotomodel VIDEO