Germania: Tren evacuat după o ameninţare cu bombă. Agresorul a fost arestat

Poliţia a arstat un bărbat într-o staţie din Leipzig după o ameninţare cu bombă. Un bărbat de 41 de ani a fost arestat după acest incident. Bărbatul a fost blocat de către personalul trenului într-un vagon şi, timp de aproximativ 4 ore, a refuzat să iasă de acolo, ameninţând că va arunca trenul în aer.

28 sept. 2016, 17:42
Germania: Tren evacuat după o ameninţare cu bombă. Agresorul a fost arestat

Ameninţarea cu bombă a dus la evacuarea trenului de pasageri. După mai bine de 4 ore, bărbatul de 41 de ani – singurul pasager care a mai rămas în tren după evacuarea tuturor călătorilor – s-a predat poliţiştilor, în gara Messes din Leipzig, unde trenul fusese oprit de urgenţă.

Potrivit informaţiilor autorităţilor locale, bărbatul suferea de un handicap şi a devenit agresiv când a prezentat, în locul biletului său de călătorie, cardul de handicapat şi i s-a spus că nu are gratuitate pentru călătorie.

După acest episod, bărbatul a devenit şi mai nervos şi a formulat de mai multe ori ameninţări potrivit cărora el ar fi fost în posesia unor explozivi.

La un moment dat, supraveghetorii l-au izolat într-un vagon de tren în care bărbatul intrase. În urma anchetei s-a aflat că bărbatul nu avea niciun fel de explozibili asupra lui.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat presei că un pasager „a provocat panică” în trenul Intercity Express 2302. Trenul circula între Munchen şi Berlin şi a oprit la Leipzig Messe, după ce bărbatul devenise agresiv.

Compania Deutsche Bahn a dat publicităţii u comunicat princare şi-a cerut scuze pentru întârzierile trenului pe acestă rută şi pentru anularea unor călătorii. A fost afectat mersul trenurilor pe distanţe lungi şi S-bahn-ul. Ca alternativă pentru transportul călătorilor au fost folosite autobuze.