Gheorghe Mencinicopschi, primul interviu din închisoare: „Supravieţuiesc…”

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi se afla după gratii din vara anului trecut, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Profesorul a dat un interviu scris Antenei 3.

04 mart. 2015, 14:07
Gheorghe Mencinicopschi, primul interviu din închisoare: „Supravieţuiesc…”

„Supravieţuiesc cu credinţa în adevăr, în Dumnezeu! Lucrez, citesc mult, mă documentez în cele mai noi descoperiri din domeniul meu: biologie moleculară, biologie celulară, biologie genetică, patogeneza bolilor, nutriţie sănătoasă şi patologică! Lucrările mele sunt dedicate unor boli moderne cu o puternică componeneta nutritional-epigenetica, cum ar fi boala celiacă, intoleranţă la gluten. O boală devastatoare, puţin cunoscută şi diagnosticată la noi, dar cu o evoluţie epidemică, confirmată de situaţia din ţări europene dezvolatat că Suedia, Italia, Finlanda”, a scris profesorul Menci în interviul său, referindu-se la una dintre lucrările sale scrise în închisoare şi care va fi lansat în curând şi care se referă chiar la boală celiacă.

Ce face Gheorghe Mencinicopschi în puşcărie. Soţia sa povesteşte despre viaţa din închisoare a medicului

În ceea ce priveşte faptul că se afla în penitenciar, profesorul a marturisit: „Tuturor celor care mă cunosc le spun că nu mi-e ruşine că sunt în închisoare nevinovat, că trec printr-o perioadă de sporire spirituală, că eu cred în dreptatea divină” a scris Mencinicopschi.

În 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.