Gigi Becali primeşte o veste teribilă. CSA Steaua va plăti taxa de timbru în procesul pentru recuperarea prejudiciului

Clubul Sportiv al Armatei Steaua va achita taxa de timbru de aproximativ 100.000 de euro în procesul privind recuperarea prejudiciului în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua București" de către clubul de fotbal FCSB, finanțat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014.

14 dec. 2016, 12:44
Gigi Becali primeşte o veste teribilă. CSA Steaua va plăti taxa de timbru în procesul pentru recuperarea prejudiciului

Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea, a declarat că gruparea pe care o conduce va continua toate procesele pe care le are cu gruparea din Liga 1 patronată de Gigi Becali, până la o soluție definitivă.

În procesul pentru recuperarea prejudiciului taxa de timbru a fost diminuată, așteptăm zilele acestea motivarea și imediat vom achita în integralitate această taxă. Dacă o vom achita, înseamnă că sunt bani. Într-unul dintre procese solicităm la tribunal să își schimbe denumirea de Steaua București deoarece prin decizia ICCJ 3425/2012 marca pe care societatea comercială o avea la OSIM a fost anulată. Acum societatea comercială își desfășoară activitatea în campionatul Ligii I cu denumirea comercială. Avem o acțiune în justiție pe această temă. Nu dorim radierea societății, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim să ne protejăm patrimoniul și mărcile pe care le avem înregistrate la OSIM. Toate procesele pe care le avem pe rol vor continua până la o decizie definitivă a instanței„, a spus președintele CSA.

Citeşte şi Noua Steaua va avea un buget de 300.000 euro. În patru ani echipa trebuie să ajungă în Liga 1

Acesta a explicat că, din moment ce Clubul Sportiv al Armatei și-a înființat echipă de seniori, nu vor mai avea loc negocieri cu FCSB privind cedarea siglei în schimbul unei sume de bani. „În acest moment nu se mai poate, pentru că proiectul nostru prevede denumirea Steaua București, echipa are o siglă și în viitor vom avea un stadion modern„, a afirmat el.

Colonelul Cristian Petrea a afirmat că palmaresul echipei de fotbal Steaua București aparține Clubului Sportiv al Armatei până în anul 2003. „Palmaresul echipei de fotbal este al Clubului Sportiv al Armatei Steaua până în 2003. CSA nu a cedat niciodată palmaresul. Ce este după 2003 nu este problema noastră. Nu ar fi normal să ne arogăm alte merite„, a afirmat Petrea.

Citeşte şi Laurenţiu Reghecampf: Mi se pare ciudat să existe două echipe Steaua Bucureşti. Golubovic a cerut rezilierea contractului

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Marius Lăcătuș, care a fost prezentat oficial în funcția de director tehnic al CSA Steaua, a afirmat că nu a mai vorbit cu finanțatorul FC Steaua București, Gigi Becali, de 5-6 ani. „Nu am mai vorbit cu Gigi Becali de vreo 5-6 ani. Și nu cred că era cazul să discutăm pentru că eu am vorbit despre acest proiect cu oamenii din cadrul CSA Steaua. E clar că am avut sentimente față de echipa din Liga I până în momentul în care s-a rupt de tot ce înseamnă brandul Steaua și nu le poți schimba de la o zi la alta. Dar acum îi respect pe Gigi Becali și cei care sunt acolo și le urez succes. Dacă vor putea să câștige campionatul, să-l câștige, nu mă afectează cu nimic. Dar mi-aș dori ca și Gică Hagi cu echipa lui să se implice în lupta pentru titlu. Noi o să ne vedem de problemele noastre, ce se va întâmpla în justiție, vom vedea„, a precizat Lăcătuș.

Fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit, la 12 decembrie, antrenor-coordonator (director tehnic) al secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București. CSA va înființa o echipă de fotbal la nivel de seniori care va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competițional 2017-2018. Aceasta va avea va obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

Marius Lăcătuș a jucat timp de 13 sezoane pentru Steaua, în perioadele 1983-1989 și 1993-2000, timp în care a cucerit Cupa Campionilor Europeni — în 1986, Supercupa Europei — în 1987, 10 titluri de campion și șapte Cupe al României.