ÎNTÂLNIRE Iohannis-Ponta, la Cotroceni. MESAJUL transmis de premier după discuţiile cu şeful statului UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni, pentru discuţii pe tema crizei refugiaţilor. Întrevederea a avut loc după un şir de atacuri dure lansate de cei doi oficiali. Iohannis l-a numit pe Ponta "belicos", iar premierul i-a dar replica spunând că şeful statului este "un arogant". 

27 oct. 2015, 08:33
ÎNTÂLNIRE Iohannis-Ponta, la Cotroceni. MESAJUL transmis de premier după discuţiile cu şeful statului UPDATE

Întâlnirea dintre Victor Ponta şi preşedintele Klaus a durat aproximativ o jumătate de oră.

Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!”, a scris Victor Ponta, pe Twitter, după discuţiile cu şeful statului.

La scurt timp, Palatul Cotroceni a emis un comunicat de presă:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marţi, 27 octombrie a.c., cu Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor.

Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară.”

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cei doi lideri politici după schimbul dur de replici de luni. Premierul a afirmat că preşedintele merge la Bruxelles „ca surda în horă”, tace şi nu face nimic.

Șeful statului a anunțat luni, într-o conferință de presă, că l-a invitat pe premier la Cotroceni.

„Da, am vorbit la telefon și l-am invitat pentru mâine la o discuție”, a spus șeful statului, întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Bruxelles.

El a susținut că relația cu Guvernul este „instituțional complexă”, în condițiile în care i-a cerut premierului Ponta să demisioneze, iar pe vicepremierul Gabriel Oprea l-a sfătuit să facă același lucru.

Citeşte şi: Victor Ponta, după ce Iohannis l-a făcut „belicos”: „Ne tratează cu aroganţă. Ca stăpânul pe iobagi”

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat extrem de dur, spunând că premierul este „foarte belicos în ultima vreme” şi crede că, prin ieşirile pe care le are, oamenii uită că este „judecat penal” pentru evaziune şi fals în înscrisuri.

Marţi dimineaţa, Ponta i-a dat o nouă replică lui Iohannis, pe Facebook.

„Eu sunt dispus la colaborare cu președintele Klaus Iohannis și nu sunt «belicos». Voi merge la discuții și îi voi arăta respectul pe care mi-l arată şi el mie. Din păcate domnul Iohannis are des tendinţa de a ne trata cu aroganţă, «ca stăpânul pe iobagi». Dar eu nu-i datorez nimic și nu am de ce să mă prezint «cu căciula-n mână»”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: RĂZBOI între palate. Iohannis răspunde dur: „Ponta este foarte BELICOS în ultima vreme” VIDEO