Ion Cristoiu, sunat de Traian Băsescu în timp ce vorbea cu Elena Udrea la telefon

Jurnlasitul Ion Cristoiu a postat pe blogul său un mesaj în care povesteşte cum a aranjat interviul cu Elena Udrea şi cum în acelaşi timp în care vorbea cu fosta şefă PMP a sunat şi Traian Băsescu. Potrivit jurnalistului, Traian Băsescu nu a părut "încântat" pentru interviul stabilit cu Elena Udrea pentru că fostul şef de stat se temea ca ea "să nu spună ceva care s-o întoarcă în pușcărie".

12 mai 2015, 13:45
Ion Cristoiu, sunat de Traian Băsescu în timp ce vorbea cu Elena Udrea la telefon

Jurnalistul Ion Cristoiu a povestit pe blogul său personal cum Sorin Oancea l-a rugat să stabilească un interviu cu Elena Udrea. Ziaristul a dezvăluit că până la urmă fosta şefă PMP a fost cea care l-a sunat chiar după după ce, cu o noapte înainte, îl criticase pe Traian Băsescu.

Citeşte şi: Ion Cristoiu, nemulţumit de interviul cu Udrea: „S-o ţuci pe Femeia cu barbă care e Mircea Badea…”

„I-am promis lui Sorin Oancea că voi încerca s-o sun, dar o voi face a doua zi, vineri, deoarece nu sunt un intim al doamnei ca s-o sun imediat ce-a ieșit din arestul preventiv. Seara, după intervenția mea telefonică la B1Tv, în care l-am criticat pe Traian Băsescu, m-a sunat Elena Udrea. După schimbul de replici obișnuite într-o asemenea împrejurare, i-am spus că Sorin Oancea vrea un interviu cu ea (am ținut să precizez asta ca să nu-i rămîn dator, pentru că-mi făcea o favoare) și că el m-a rugat pe mine să-i propun asta.

Sincer să fiu speram că va refuza în chip politicos, pe motivul, întemeiat, că vrea să-și revină după 72 de zile de închisoare. Mi-a răspuns imediat că e bucuroasă să-mi dea un interviu, că e oricînd disponibilă pentru asta„, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Totodată, jurnalistul dezvăluie că, dintr-o coincidenţă, a sunat şi Traian Băsescu în acelaşi timp.

„În timp ce vorbeam cu Elena Udrea, m-a sunat Traian Băsescu. Contrar credințelor din piață, nu sunt în telefoane cu Traian Băsescu. Fostul președinte mă sună cînd consideră că e nevoie să-și expună și punctul său de vedere într-o chestiune pentru care eu l-am criticat.

De data asta era vorba de intervenția mea la B1Tv. L-am sunat imediat ce-am terminat convorbirea cu Elena Udrea mai întîi și cu Sorin Oancea mai apoi. Cum i-am motivat că vorbeam la telefon cu Elena Udrea pentru un interviu, Traian Băsescu n-a părut încîntat. Se temea ca Elena Udrea să nu spună ceva care s-o întoarcă în pușcărie„, se mai arată în mesajul lui Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Elena Udrea a explicat GESTUL CU DEGETUL LA NAS. Ce semnificaţie are semnul şi cui îi era adresat

În postarea de luni de pe blog, Ion Cristoiu a povestit că a fost dezamăgit de „Exclusivitatea” cu Elena Udrea.

„A fost o emisiune groaznică. Așa cum am zis în debutul ei, dacă știam că Elena Udrea va interveni telefonic în loc de o transmisie în direct din arestul preventiv, aș fi declinat oferta de a participa. Să stai de vorbă două ore cu un om fără să-i vezi fața, nu cred că există experiență mai cumplită decît asta. Una e să intervievezi pe cineva în timp ce telespectatorii îi văd fața, și alta e să faci asta în timp ce interlocutorul e la telefon„, a precizat jurnalistul.