Lufhansa modifică traseele de zbor spre Japonia din cauza testelor cu rachetă ale Phenianului

După ce Air France a mărit zona de interdicţie, Lufthansa anuţă că modifică traseele de zbor spre Japonia, din cauza testelor balistice efectuate de Coreea de Nord.

04 aug. 2017, 19:48
Lufhansa modifică traseele de zbor spre Japonia din cauza testelor cu rachetă ale Phenianului

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat vineri modificarea planurilor de zbor spre Japonia, după două teste balistice efectuate de Coreea de Nord, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

 Grupul aerian Lufthansa, care include companiile Swiss, Lufthansa şi Lufthansa Cargo, evita deja de un an zborurile prin nordul Peninsulei Coreea, potrivit Mediafax.

„În contextul noilor teste balistice efectuate de Coreea de Nord, Grupul Lufthansa a decis modificarea planurilor de zbor spre şi dinspre Japonia din raţiuni de precauţie”, se arată într-un comunicat oficial.

Citeşte şi Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică. Premierul Japoniei a convocat o întrunire de urgenţă

Compania aeriană Air France-KLM a anunţat joi evitarea zborurilor prin spaţiul aerian nord-coreean şi în apropierea Coreei de Nord, potrivit Mediafax.

Un avion al companiei Air France-KLM a trecut pe deasupra zonei de impact a rachetei nord-coreene la câteva minute după ce proiectilul a lovit solul, a declarat joi un oficial american. Air France-KLM a negat că pasagerii avionului, care circula pe ruta Paris-Tokyo, ar fi fost în pericol.