Ministerul Educaţiei pregăteşte licitaţia pentru manualele de clasele a XI-a şi a XII-a

Ministerul Educatiei pregateste o licitatie pentru manualele de clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, pe care elevii nu le-au primit gratuit niciodata de la aplicarea legii educatiei in 2011 si pana acum.

19 feb. 2016, 18:27
Ministerul Educaţiei pregăteşte licitaţia pentru manualele de clasele a XI-a şi a XII-a

Ministerul Educatiei lucreaza la demararea procedurilor privind achizitia de manuale scolare pentru toti elevii din clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a. Procesul vizeaza atat pregatirea documentelor tehnice, cat si avizele necesare pentru demararea procedurii. Tinand cont de orizontul de timp pe care il presupune o astfel de procedura complexa, estimam ca, incepand cu anul scolar 2018-2019 elevii de clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a vor primi manuale gratuite ca urmare a licitatiei„, a anuntat Ministerul Educatiei, potrivit HotNews.ro.

Asociatia Elevilor din Constanta a dat in judecata, saptamana trecuta, Ministerul Educatiei, tocmai pentru a obtine acordarea de manuale gratuite si pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a.

Legea educatiei nationale prevede, la art. 69 alin. (4), urmatoarele: „Elevii si profesorii din invatamantul de stat si din invatamantul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiaza de manuale scolare gratuite, atat pentru invatamantul in limba romana, cat si pentru cel in limbile minoritatilor nationale, in conditiile legii”.