Mucenici (sfinţişori) pentru 9 martie: „Unge-i cu o măturică de pană unul câte unul cu…”

Îţi propunem o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

09 mart. 2016, 09:47
Mucenici (sfinţişori) pentru 9 martie: „Unge-i cu o măturică de pană unul câte unul cu…”

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul „cuisine parfaite”, aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul „Buna Menajeră – Carte de bucate, practică”, scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte mai mult pe feminis.ro