O CRUCE uriaşă, cât opt etaje, ar putea fi amplasată în Piaţa Universităţii din Capitală

Senatorii au votat construirea unei cruci cât un bloc de opt etaje în Piaţa Universităţii din Capitală. În plus, pe cruce vor fi montate becuri care vor fi aprinse non-stop. Arhitecţii, dar şi mulţi bucureşteni simpli spun că un astfel de monument este total nepotrivit pentru Piaţa Universităţii.

25 sept. 2015, 08:24
O CRUCE uriaşă, cât opt etaje, ar putea fi amplasată în Piaţa Universităţii din Capitală

Crucea monumentală va fi amplasată chiar în mijlocul rondului de la Universitate. Este vorba de o cruce cu o înălţime de peste 20 de metri, adică înălţimea unui bloc cu opt etaje. Pe cruce vor fi montate 20 de becuri care vor fi aprinse non stop, astfel încât monumentul să poată fi observat de la mare distanţă, potrivit vice.com.

Proiectul a fost votat cu o largă majoritate în Senat şi prevede ca monumentul să fie dedicat victimelor regimului comunist. Crucea ar fi, însă, atât de mare încât ar pune în umbră clădirile istorice din zonă şi nu s-ar potrivi deloc din punct de vedere urbanistic, acuză arhitecţii. Opinia lor este împărtăşită de mulţi bucureşteni, care nu au fost consultaţi în niciun fel.

Pentru bucureşteni, Piaţa Universităţii are o istorie aparte. Aici au trăit marile momente din 1989 încoace.

Până în perioada comunistă, în rondul de la Universitate era amplasat unul dintre cele mai frumoase monumente ale României interbelice: statuia marelui politician Ion C. Brătianu. Anul trecut, Consiliul General al Capitalei a hotărât refacerea statuii, însă nu în rondul central, ci pe spaţiul dintre Ministerul Agriculturii şi Spitalul Colţea.

Citeşte şi Panouri cu spaţii abandonate ce ar putea fi transformate în centre culturale, expuse în Capitală