O cunoscută actriţă a fost abuzată sexual. Mărturii cutremurătoare

Actriţa britanică Stephanie Beacham, cunoscută pentru rolul Sable Colby din serialul de televiziune ”Dinastia/ Dynasty”, a dezvăluit în acest weekend faptul că a fost abuzată sexual în anii 1970, la începutul carierei sale, iar acel incident a marcat-o pentru toată viaţa şi i-a distrus mai multe relaţii de-a lungul timpului, informează Daily Mirror.

13 mart. 2016, 11:59
O cunoscută actriţă a fost abuzată sexual. Mărturii cutremurătoare

Actriţa, în vârstă de 69 de ani, a spus că, deşi pe scenă şi în platourile de filmare era relativ în siguranţă, cele mai mari pericole apăreau în afara spectacolelor.

„Trebuia să eviţi să fii atins, deşi nu era întotdeauna posibil. (…) De aceea mi-am dezvoltat abilitatea conversaţională – astfel încât bărbaţii să nu creadă că pot profita de mine în vreun fel. Aveam o bancnotă de 5 lire sterline cusută în căptuşeala hainei. Erau banii mei de evadare. Îmi amintesc că am evitat abuzurile sexuale de câteva ori, dar de alte câteva ori nu am reuşit”, a declarat Stephanie Beacham pentru The Telegraph.

Actriţa a precizat că primul abuz a avut loc l-a începutul anilor ’70 şi, deşi a refuzat să numească atacatorul, a spus că acesta nu era un bărbat din lumea teatrului.

Vedeta britanică mai spune că, deşi în epocă nu a dezvăluit nimănui acel abuz sexual, incidentul a dus la distrugerea mai multor relaţii ale sale, de-a lungul timpului, şi i-a „stricat” viaţa.

Anul trecut, Stephanie Beacham a dezvăluit că alături de Joan Collins, fosta ei colegă din serialul „Dinastia”, intenţionează să reînceapă filmările pentru acest serial de succes şi, de asemenea, să se recăsătorească.

Ea a declarat, pentru revista Hello!, că, iniţial, a refuzat o altă căsătorie, după ce a divorţat de actorul John McEnery, în urmă cu 36 de ani. Actriţa, care are două fiice, a precizat că s-a răzgândit după ce l-a întâlnit pe logodnicul ei, medicul Bernie Greenwood.

Stephanie Beacham a mai jucat în seriale precum „Tenko”, „Connie”, „The Colbys”, dar şi în câteva filme pentru marele ecran, precum „Dracula A.D. 1972” (1972), „Schizo” (1976) şi „Troop Beverly Hills” (1989). Vedeta britanică a fost nominalizată la Globul de Aur, în 1990, pentru rolul interpretat în serialul de comedie „Sister Kate”.