O nouă metodă de combatere a poluării în România. Soluţii anti-praf cu alge marine. Unde va fi implementat proiectul

Praful reprezintă cea mai frecventă cauză a poluării în Capitală, fiind înregistrate depăşiri ale valorilor normale la toate măsurătorile efectuate de autorităţi la pulberile în suspensie (PM10). Uniunea Europeană plăteşte bani grei autorităţilor interesate să rezolve problema, însă la Bucureşti un astfel de proiect semnat în august 2014 a fost abandonat de Primărie. Municipalitatea cere abia acum prelungirea perioadei de implementare până în mai 2018. 

20 sept. 2016, 07:54
O nouă metodă de combatere a poluării în România. Soluţii anti-praf cu alge marine. Unde va fi implementat proiectul

Proiectul cu fonduri europene „Anti-dust solutions în Bucharest/Soluţii anti-parf în Bucureşti” a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în mai 2013, fiind semnat în august 2014, însă de atunci autorităţile nu au mai făcut nimic cu el. 

Proiectul are ca scop testarea alternativă, în cele patru anotimpuri, a două tipuri de soluţii cu rol de fixare a prafului existent la nivelul solului: o soluţie pe bază de acetat de calciu şi magneziu şi cealaltă soluţie pe bază de compuşi naturali, respectiv alge marine.

Pilotarea aplicării acestor soluţii s-a ales a fi făcută în şapte amplasamente: şase zone cu trafic rutier intens din fiecare sector al Capitalei şi o zonă de şantier de construcţii, prevedea iniţial proiectul. Însă, Poliţia a interzis aplicarea tratamentelor pe străzi din cauză că şoferii ar putea produce accidente rutiere.

Astfel că acum, autorităţile vor să aplice soluţiile anti-praf în zonele în care sunt în desfăşurare lucrări de construcţii.

„Implementarea proiectului comportă un risc având în vedere punctul de vedere al Brigăzii de Poliţie Rutieră, conform căruia utilizarea soluţiilor de stropire în anotimpul rece pot reprezenta un risc pentru siguranţa traicului rutier. Astfel, pentru a nu periclita siguranţa participanţilor la trafic prin aplicarea soluţiilor în zonele de trafic intens prevăzute iniţial prin proiect şi pentru a menţine obiectivele proiectului neschimbate aşa cum a cerut Comisia Europeană, respectiv pentru a promova o metodă de reducere a cantităţii de pulberi în suspensie PM10 cu rol de diminuare a poluării în Bucureşti, este necesar a se pilota proiectul în zonele de şantiere de construcţii care reprezintă surse majore şi permanente de emisii de praf în atmosferă”, se menţionează în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre de CGMB privind prelungirea termenului de implementare a proiectului până la data de 31 mai 2018, proiect ce va fi supus votului Consiliului miercuri, 21 septembrie 2016. 

CITEŞTE ŞI Staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti nu funcţionează deloc

Valoarea proiectului „Anti-dust solutions în Bucharest/Soluţii anti-parf în Bucureşti” este de 459.342 euro plus TVA din care jumătate bani de la Uniunea Europeană şi jumătate contribuţia proprie a Primăriei Capitalei. 

Ministrul Mediului, despre poluarea din Bucureşti: Suntem într-o situaţie de pre-infringement. Riscăm amendă de 1,7 mil.euro

Bucureștiul are probleme grave de mediu pe care Primăria Generală a Capitalei trebuie să le rezolve, pentru că are pârghiile necesare și responsabilitatea să o facă, dar doamna primar general, Gabriela Firea, evită dialogul cu Ministerul Mediului din considerente pe care nu le înțeleg, a declarat recent ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer. Una din cele mai grave probleme este cea a poluării Capitalei, din cauza căreia România este într-o situaţie de pre-infringement cu Comisia Europeană şi riscă să fie amendată cu 1,7 milioane euro. Detalii aici. 

„Cea mai gravă problemă în clipa de față este problema calității aerului și a faptului că suntem într-o situație de pre-infringement cu Comisia Europeană. Normele de poluare a aerului, în special pentru pulberi în suspensie, PM10, sunt depășite. Comisia Europeană ne-a trimis scrisoarea care ne pune într-o situație precontencioasă și Primăria avea obligația de a elabora un Plan Integrat de Calitate a Aerului, care ne poate scoate din situația de infringement. Ori, eu înțeleg că toate studiile de fezabilitate pentru acest Plan sunt terminate de doi ani, iar planul nu este încă făcut. A intra într-o situație de infringement costă România și practic toți cetățenii, în prima fază aproape 1,7 milioane de euro, ca amendă, iar ulterior până la 120.000 de euro pe zi, până se rezolvă situația. Nu cred că este fair-play ca toți cetățenii României să aibă de suportat această consecință pentru faptul că Bucureștiul nu și-a făcut treaba”, a susţinut ministrul Mediului.

CITEŞTE ŞI Firea: Persistă fenomenul de poluare la groapa de gunoi de la Chiajna. Există riscul să se constate neîndeplinirea măsurilor stabilite

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, în cadrul Comandamentului pentru analizarea problemelor de mediu ale Capitalei, că în ceea ce privește groapa de gunoi Iridex de la Chiajna, care trebuie să remedieze până pe 10 octombrie o serie de deficiențe, fenomenul de poluare persistă, existând riscul să se constate neîndeplinirea măsurilor stabilite. Detalii, aici.