O nouă specie de muscă, descoperită în Belgia

O nouă specie de muscă a fost descoperită la Bruxelles, într-o grădină botanică, un eveniment rar în Europa, a anunțat marți Institutul regal de științe naturale al Belgiei (IRSNB), conform AFP.

07 iun. 2016, 18:58
O nouă specie de muscă, descoperită în Belgia

„Nu în fiecare zi descoperim o nouă specie pentru știință în Belgia!”, a transmis încântat într-un comunicat entomologul de la IRSNB Patrick Grootaert, potrivit Agerpres.

Denumită „Drapetis bruscellensis”, această muscă a fost descoperită grație unei capcane pentru insecte instalată în 2015 în grădina botanică Jean Massart, de la liziera pădurii Soignes, de la periferia capitalei belgiene, potrivit unui comunicat.

Printre insectele culese din etanol de oamenii de știință, o muscă de doi milimetri cu toracele negru, strălucitor, le-a atras atenția. După o studiere minuțioasă a ADN-ului precum și a caracteristicilor morfologice cercetătorii au realizat descoperirea pe care o făcuseră.

Se întâmplă foarte rar să descoperi o nouă specie în Belgia. Ultima descoperire a unei specii noi de muscă datează de acum mai bine de douăzeci de ani„, a subliniat M. Grootaert, explicând că fauna Europei Occidentale este cea mai indexată din lume și că este foarte dificil de făcut noi descoperiri.

„Drapetis bruscellensis este o specie care trăiește în mod special pe trunchiurile arborilor și pe frunze, pe care aceasta vânează insecte mai mici decât ea, precum și acarieni”, a detaliat Institutul regal de științe naturale al Belgiei.